Má vaše zahrada a bazén solární sprchu i ohřev vody?

Venkovní bazény a sprchy jsou vždy pro mnohé z nás příjemnější s teplou vodou než se studenou. Slunce ji dokáže ohřát, ale nemusí jít zrovna o krátký čas. Jiná situace nastává, když si opatříte solární výrobky a články, které vám zcela zdarma a ekologicky pomohou získat teplou vodu.

Solární sprchy na zahradě
Solární sprchy jsou dokonalým způsobem, jak si opatřit příjemné osvěžení v parném létě přímo na vaší zahradě. Zahrádkáři určitě uvítají příjemné osprchování na vlastní zahradě po perné práci. Můžete je mít umístěné u bazénu, ale nevylučuje se ani instalování samostatně. Pomocí osprchování těsně před vstupem do bazénu snížíte počet bakterií a případného mechanického znečištění, které například zahrnuje zbytky trávy, prachu, hlíny ze zahrádky apod. Následně ulevíte péči o čistotu v bazénu, ušetříte filtrace a bazénovou chemii.

Solární sprcha se instaluje velmi snadno a nemusíte se obávat, že by nějak narušila celkový dojem z pěkně upravené zahrady. Je zcela na vás, jaký druh si vyberete a k dostání jsou jednoduché, okázalejší a dokonce luxusní designy. Solární sprcha se dá sehnat s objemem několika desítek litrů. Funguje tak, že její zásobník naplníte studenou vodou a voda se posléze zcela sama zahřeje pomocí absorbování slunečního záření. Může jít o teploty až šedesát stupňů Celsia.  Typy sprch mají nastavitelné hlavice a různé kohouty na teplou i studenou vodu.

Nemusíte přemýšlet o tom, jak si se solární sprchou na zahradě poradíte. Stačí najít vhodné místo, kde se chcete oddávat příjemnému sprchování teplou vodou a tady si zcela jednoduše sprchu nainstalujete.

Druhy solárních sprch
Vyrábějí se z nerezu nebo hliníku o různých objemech. Dále se od sebe odlišují kropítky a bateriemi. Z baterií si můžete vybrat termo, kohoutkovou nebo pákovou.

Solární ohřevy vody
Máte bazén? Pokud vás zajímá možnost si prodloužit koupací období, vrhněte se na solární ohřev bazénu. Ohřev vody vám umožní využívat teplejší vodu až o několik stupňů Celsia. Solární ohřev vody probíhá pomocí trubicových nebo plošných panelů a kolektorů. Během absorbování slunečního záření ji dokáží změnit na tepelnou energii. Solárními absorbéry může přímo protékat voda a rovnou se ohřívat. Vybrat si lze i z naprosto nenáročných druhů ohřívačů a to nejen na instalaci, ale i na provoz.

Solární ohřev bazénu si zajistíte i pomocí solárních kruhů. Nafouknuté plavou po hladině bazénu a díky průhlednosti jimi bez problémů prostupují sluneční paprsky a zahřejí vodu až do hloubky. Výhodou těchto kruhů je i zamezování odpařování vody z bazénu. Výhodou je, že nemusíte shánět čerpadla a přípoj na elektřinu. Máte teplou vodu úplně zdarma. Zaručují také bezpečnost a dá se s nimi snadno manipulovat.

HAWAJ.CZ - solární sprchy, solární ohřev vody a solární ohřevy bazénu



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada