Proč doma neobléknout okna do soukromí

Soukromí v domácím prostředí je důležité. „Obléknout“ doma okna a zastínit je, přináší větší pocit jistoty i komfortu a ochranu před sluncem. V neposlední řadě do vašeho interiéru přibude výrazný prvek, který může dotvořit jeho barevnost a celkový vzhled.

Látkové zastínění pro váš domov
Potřebujete-li zútulnit váš domov, zabalte ho do textilu. Jemné tkaniny mu dají to správné teplo, pohodlí i bezpečí. Jedním z prostředků, jak mít doma pocit bezpečí, je zastínění oken. Použijete-li k tomu stínicí techniku z textilních materiálů, uchráníte si domov před zraky kolemjdoucích a zároveň s jejich pomocí vytvoříte i designové bydlení.

Japonské stěny
Moderním stínicím prvkem jsou japonské žaluzie neboli stěny. Vyrábí se z především textilních materiálů. Ty buď zcela, nebo jen částečně propouštějí denní světlo. Luxusnější variantou jsou stěny z rýžového papíru, které interiéru vdechnou atmosféru orientu. Je možné mezi sebou kombinovat panely s různými dekory i materiály a vytvořit tak zajímavé světelné i vizuální efekty. Stěnu je možné navrhnout také individuálně a na panely vytisknout vaší oblíbenou fotografii.

Látkové rolety
Starým stahovacím roletám již odzvonilo. Nyní přichází na řadu rolety, na které je radost se podívat a které neztratily na své funkčnosti. Vysoce efektní jsou římské rolety, které díky široké škále materiálů a vzorů snadno sladíte s interiérem. Římské rolety jsou založeny na systému skládání a po vytažení vypadají velice zdobně. Navíc mohou být doplněné systémem zebra, díky kterému máte i při úplném stažení pohodlný výhled ven, ale zároveň není vidět do místnosti. Obdobou jsou rolety plissé. Tyto rolety mohou buď světlo propouštět, nebo úplně zatemňovat. Na oknech vypadají zajímavě díky skládanému efektu.

Látkové markýzy
Prostřednictvím látek můžete zútulnit a zastínit i exteriér. Vašemu balkónu či terase bude určitě slušet látková markýza. Ochráníte se před slunečními paprsky a zároveň se budete cítit jako na dovolené u moře. Díky široké škále barev si snadno dotvoříte celkový vzhled domu, případně zahrady. Markýzy jsou navíc dobře skladné. Stačí je stáhnout do pouzdra a je uklizeno.

 

Nevíte-li čím váš domov ozvláštnit, vsaďte na látky a látková zastínění. Stačí si pohrát s barvami a vzory. Výsledný efekt bude k nezaplacení.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry