Recepty na víkend = tentokrát lehká a jednoduchá polévka

Recept na víkend vám tentokrát nezabere mnoho času. O víkendu bude teplo, tak proč trávit zbytečně čas v kuchyni? Připravíme si jednoduše lehký oběd, nebo večeři. Nejlepší suroviny, tedy zeleninu, nejlépe koupíte na farmářském trhu, nebo od malých pěstitelů. Zelenina se jistě dá koupit i ve vaší samoobsluze, nebo supermarketu. Pokud je to možné, i tam vybírejte zeleninu co nejčerstvější, na chuti polévky to bude znát. 

Květáková polévka s kari

Recept pro 4 osoby

Suroviny:

Střední květák, máslo (olej), hladká mouka, vývar z květáku, sůl, mletý kmín, mletý muškátový oříšek, kari, případně smetana (kokosové mléko), snítka petrželky (kousek pórku)

Postup:

Květák opereme, rozdělíme na růžičky a dáme do cca ¾ litru studené vody vařit po dobu 25 min. Do vody přidáme špetku soli a dvě špetky mletého kmínu. Po uvaření květák vyndáme a vývar necháme vychladnout. Vedle si z másla (oleje) a hrstičky hladké mouky uděláme světlou jíšku a po zpěnění do ní přidáme lžičku kari a špetku mletého muškátového oříšku, necháme chvíli znovu zpěnit. Pak jíšku s kari a muškátem  zalijeme studeným vývarem a důkladně vše rozmícháme, přidáme uvařený, pokrájený  květák. Vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a ještě mírně povaříme 5 - 7 minut. Podle chuti dosolíme. Při servírování můžeme do každé porce přidat trochu smetany (kokosového mléka) a snítku kadeřavé petrželky (na jemná kolečka nakrájeného pórku). Podávat můžeme s dobrým, celozrnným pečivem.

Pěkný víkend a dobru chuť!

Vyzkoušejte i ostatní recepty - tipy na vaření a pečení >>



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend