Vypínač – elegantní šperk i mozek každé místnosti

Už dávno neplatí, že vypínače jsou jen nevzhlednými pihami na stěnách pokojů či kanceláří, které se nestarají o nic jiného než o propojování elektrických obvodů. Dnes je vypínač designovou třešničkou na dortu interiérů a v neposlední řadě také významným pomocníkem při úsporách energie.

Značka BTicino spadající do skupiny Legrand uvádí na trh novou řadu LivingLight, která představuje moderní řešení v oblasti ovládacích přístrojů a moderní elektroinstalace.

Originalita jako styl
Nová řada vypínačů LivingLight z dílny italské společnosti BTicino zaujme na první pohled propracovaným designem, který vznikal ve spolupráci interního designového týmu BTicino a studia Zecca&Zecca. Díky takřka neomezené variabilitě se vypínače mohou přizpůsobit prakticky jakémukoli prostředí a doladit tak celkový koncept daného prostoru. Řada dává na výběr ze 47 oválných nebo hranatých rámečků (v materiálovém provedení kov, dřevo a plast) a ze tří barev přístrojů neboli klapek (bílá, tech a antracit), které se mohou navzájem libovolně kombinovat. Přičteme-li ještě dalších třináct rámečků v takzvané variantě Air, kdy tloušťka vypínače dosahuje pouhopouhých 6,75mm, dostáváme se k celkovému počtu 180 různých kombinací. „Zákazníci si mohou na vlastní oči prohlédnout a vyzkoušet jednotlivé kombinace rámečků a přístrojů díky speciální aplikaci pro smartphony s Androidem a iOS. Pomůže jim to správně skloubit design a barvu s konceptem místnosti. Věřím, že z této široké nabídky si pak vybere i ten nejnáročnější designér či architekt,“ uvedl Jan Pína, marketingový ředitel společnosti Legrand.

Samostatnou kapitolu pak tvoří transparentní rámečky, do kterých může uživatel velmi snadno zasunout fotografii či obrázek dle vlastního výběru a vytvořit tak zcela unikátní řadu svých vlastních vypínačů.

Chytrá a úsporná elektroinstalace
BTicino jako tvůrce trendů přináší v řadě LivingLight také vlastní řešení v oblasti moderní elektroinstalace, systém MyHOME.  Ten umožňuje komfortní ovládání světel, žaluzií, topení, multimédií nebo vstupního systému formou vzdáleného přístupu přes smartphony a tablety. Další možností ovládání je e bezdrátový systém s technologií ZigBee, který zprostředkuje ovládání jednotlivých prvků na velkou vzdálenost i přes stavební překážky.  Řada LivingLight nabízí nové inteligentní ovládání osvětlení pomocí automatických spínačů GREEN SWITCH bez zbytečných energetických ztrát. Tento spínač manuálně zapnete, vypne se  automaticky po nastaveném čase. Topte a používejte klimatizaci jen pokud je to nutné. S BTicino technologií (klasickou i MyHOME) je možné individuálně nastavit teplotu v místnosti, vytvářet zóny, aktivovat topení jen v případě, že okna nejsou otevřena. Díky zónovému řízení topení je možné výrazně zlepšit energetickou bilanci budov.

Spolehlivost, bezpečnost a ergonomie
Výzkumné laboratoře BTicino vyvinuly pro řadu LivingLight nové typy mechanizmů výrazně převyšující standarty v oblasti bezpečnosti a spolehlivosti. „Mechanizmy LivingLight procházejí nejpřísnějšími chemickými, mechanickými, elektrickými a tepelnými testy. Vypínače byly testovány na 100 000 aktivací, tedy zapnutí a vypnutí, oproti standardně požadovaným 40 000. Podstoupily také více než 5000 testů na elektrické přetížení bez jakékoli známky poškození,“ uvedl Jan Pína.

Snadné zapojení
Elektrikáři zcela jistě ocení snadnost zapojení vypínačů LivingLight. Díky automatickým svorkám zabere připojení kabeláže jen pár vteřin a výrobce garantuje stejnou pevnost i spolehlivost jako při zapojení klasickými šroubovými svorkami. Navíc je celý přístroj dokonale chráněn membránou proti prachu, čímž se výrazně prodlužuje jeho životnost.

Tradice a inovace
Nová řada LivingLight navazuje na úspěchy produktů z řad předchozích. Její kořeny sahají až k roku 1985, kdy BTicino uvedlo na trh sérii vypínačů pod názvem LivingClassic. Vývojáři následně využívali osvědčených mechanizmů a obohacovali je o modernější technologie a design. Tak vznikla řada LivingLight v roce 1996 a následně LightTech v roce 2000. Současné řadě LivingLight věnovalo oddělení výzkumu a vývoje více než 60 000 pracovních hodin, což přibližně odpovídá práci dvaceti lidí po dobu dvou let. Bylo vyvinuto 720 nových forem s investicí přes 9 milionů Eur pro nové přístroje a rámečky. Nyní je LivingLight nejrozšířenější řadou produktů značky BTicino a prodává se ve více než 40 zemích světa.

O společnosti Legrand
LEGRAND je světový lídr v oblasti elektrotechnických instalací a digitální infrastruktury. Je přítomen ve více než 70 zemích světa s celkovým počtem více než 36 000 zaměstnanců.  Tržby za rok 2013 dosáhly 4,5 miliard EUR. Nabízí téměř 200 000 produktů v oblasti řízení osvětlení, vytápění, správy datových sítí apod., díky čemuž může nabídnout široký výběr řešení na míru pro komerční, průmyslové a rezidenční projekty. V České republice je přítomen již od roku 1992. Kancelář společně se showroomem se nachází v Praze v ulici Sokolovská. Odtud nabízí odbornou pomoc a podporu svým klientům a partnerům od návrhu až po dokončení jejich projektů. V současné době zastupuje společnost Legrand na českém trhu také značky BTicino a Cablofil.


   


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry