Praha a pronájem bytu: zn. hledám byt

Praha a pronájem bytu: hledat a najít byt k pronájmu v Praze není problém. Důležité je hledat správně a vyhnout se tak špatně řešitelným situacím, nebo hledání nového bydlení.

Situace na realitním trhu
Nabídka bytů k pronájmu v hlavním městě je nepřeberná. Dejte si pozor, mnohé pronájmy jsou předražené. Může se také stát, že pronájem vybraného bytu nabízí hned několik realitek a vy nevíte, s kým vlastně jednat. Setkáte se i s tím, že uvedené informace a fotografie pronajímaných prostor neodpovídají skutečnosti.

Je to dané  tím, že realitních kanceláří je v republice spousta. V mnoha případech se k zákazníkovi nechovají jako solidní partneři. Stále totiž neplatí, že by realitní trh měl legislativou nastavená závazná pravidla. Nejsou požadovaná kvalifikační kritéria pro prodej a pronájem nemovitostí, ani pravidla pro přijímání finančních prostředků. V neposlední řadě není řešené ani pojištění odpovědnosti.

Zavedené a prověřené realitní kanceláře pravidla dodržují a poskytnou také právní podporu. Nechtějí klienta využít, chovají se k němu profesionálně a vstřícně. Ví, že zákazník spokojený s jejich kvalitními službami a poctivým přístupem se k nim bude vracet.  

Kritéria pro výběr pronájmu
Důležité je hledat a najít pronájem hledat a najít pronájem, který bude jako „šitý na míru“ právě vám. Stanovte si kritéria pro jeho výběr. Určitě bude záležet na výši nájmu, lokaci a také rychlosti zabydlení. Možnost se nastěhovat téměř okamžitě je často k nezaplacení.

Někdo chce bydlet v rušném centru, další dá přednost klidnému okraji Prahy spojenému s přírodou. Dojíždění do práce a vzdálenost od metra je dalším důležitým parametrem při vyhledávání pronájmu.

Spolubydlení jako řešení
Vyhledávaná forma pronájmu je spolubydlení, kdy jedno bydlení sdílí více osob. Nejčastěji je pronajatý byt, nebo dům rozdělený na soukromé zóny jednotlivých obyvatel a na společně obývané prostory. Vše záleží na domluvě a pravidlech, které si každá komunita domluví.

Soužití lidí podobného věku a názorů není již dlouho pouze záležitostí studentů. Sdílení bydlení více osobami je finančně výhodné, ale má i nezanedbatelný sociální rozměr. Situace z takového spolubydlení s nadsázkou a vtipem nabízí dnes již kultovní americký seriál Přátelé.

Dnes hledám byt
Když se rozhodnete; dnes hledám byt a při jeho výběru budete váhat, starostlivá realitní kancelář vám poradí a pomůže sedm dní v týdnu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky