Ecocity Malešice: Hrubá stavba druhé etapy je dokončená

Pavel Krumpár, 18.6.2015

Developerská společnost JRD, která staví bytový projekt Ecocity Malešice, hlásí dokončení hrubé stavby druhé etapy. Ta zahrnuje tři bytové domy s celkem 66 byty v energeticky pasivním standardu. Práce se aktuálně přesouvají převážně do interiéru, kde budou pokračovat úpravami vnitřních prostor. Dokončení projektu je plánované na konec roku 2015, první majitelé se tak budou moci stěhovat na jaře 2016.

 

Práce na projektu postupují podle plánu. Nyní se budují hlavní rozvody vody, kanalizace a topení. Současně se osazují okna a v interiéru probíhají práce na vnitřních příčkách a rozvodech elektřiny. Také prodeje pokračují v rychlém tempu, aktuálně zbývá volná už jen čtvrtina bytů. „Na úspěchy první a druhé etapy projektu chceme navázat i v těch dalších. V rámci jedné z nich postavíme první energeticky aktivní bytový dům, který nejenže pokryje vlastní spotřebu energie, ale vyrobí jí dokonce více. Opět tak posuneme hranice energeticky úsporné výstavby. Přitom již nyní stavíme projekty, které plní parametry předepsané pro rok 2020,“ uvádí Pavel Krumpár, ředitel marketingu JRD.

  

Stejně jako ostatní domy v Ecocity Malešice bude i druhá etapa projektu vybavena centrálním systémem řízeného větrání. Obyvatelé těchto nových bytů tak nebudou muset manuálně větrat a přitom budou bydlet ve zdravém prostředí se stále čerstvým vzduchem. Díky energeticky pasivnímu standardu s rekuperací tepla budou navíc platit velmi nízké provozní náklady. „Například v bytě o velikosti 109 m2 čtyřčlenná rodina zaplatí na poplatcích měsíčně pouze 2 600 . V obdobně velkém bytě, v projektu, který nenabízí výhody energeticky pasivní stavby, by vydala více než 4 800 . Rozdíl 2 200 korun měsíčně znamená roční úsporu 27 tisíc korun. Obyvatelům Ecocity Malešice přinesou nižší náklady také úsporné světelné zdroje použité v celém domě,“ doplňuje Pavel Krumpár. 

  

Městské bydlení v bezprostřední blízkosti zeleně

 

Příjemná lokalita s kompletní občanskou vybaveností a dobrou dopravní dostupností nabízí řadu možností pro aktivní i pasivní odpočinek. Obyvatelé Ecocity Malešice budou moci využívat nejen sousední Malešický park či sportovní centrum, ale také dva nové parky, které v prostoru kolem domů JRD vybuduje. Vysází tu parkovou zeleň se vzrostlými stromy a postaví vybavení pro volnočasové aktivity dětí i dospělých. První park plánuje JRD dokončit na podzim letošního roku.

 

 

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba