Pozor na počasí: čekají nás silné bouřky, krupobití a ochlazení

TNBiz, 7.7.2015

Tropické dny jsou u konce. Už odpoledne se do Česka přiženou silné bouřky, které konečně ochladí vzduch. Jenže musíme být opatrní, bouřky budou doprovázeny silným větrem, kroupami a lijáky.

"Nejvyšší denní teploty dosáhnou v úterý 32 až 36 °C, v severní polovině Čech, na Vysočině, na severu Moravy a ve Slezsku 30 až 34 °C. V noci na středu 8. 7. ale přejde přes naše území k východu studená fronta," varuje ČHMÚ.

Už před frontou se odpoledne na západě Čech začnou místy vyskytovat bouřky. Během noci budou silné bouřky postupovat přes Čechy dále k východu a k ránu postoupí i na Moravu a do Slezska. "Bouřky mohou být místy velmi intenzivní a doprovázené nárazy větru kolem 25 m/s (kolem 90 km/h), kroupami a přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm," stojí ve výstraze.

A jak bude další dny? Po studené frontě se značně ochladí. Teploty spadnou až o 15 stupňů Celsia! Příští víkend by se ale mohlo opět začít oteplovat. Třicítky ale zatím čekat nemůžeme.

Předpověď na středu:
V noci oblačno až polojasno, ojediněle bouřky, potupně od západu přibývání oblačnosti a na většině území bouřky a přeháňky, místy, zejména v Čechách doprovázené kroupami, nárazy větru kolem 25 m/s a úhrny kolem 40 mm. Přes den oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku místy, jinde jen ojediněle bouřky. Odpoledne v Čechách proměnlivá oblačnost a přeháňky jen místy. Nejnižší noční teploty 23 až 19 °C, na západě území až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na východě území kolem 28 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C.

Předpověď na čtvrtek:
Proměnlivá oblačnost, místy přeháňky. Večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, na jihovýchodě až 24 °C.

Předpověď na pátek:
Polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C.

Předpověď na sobotu:
Jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C.

Předpověď na neděli:
Polojasno až oblačno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C.

Vyhlídka počasí od pondělí 13. do středy 15.7.2015:
Polojasno až oblačno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, postupně 24 až 28 °C.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky