Koupaliště a kvalita vody: kde není vhodné se koupat?

TNBiz, 17.7.2015

V Praze je nejhorší voda v Hostivařské přehradě. Od hygieniků dostala trojku na pětibodové stupnici. Čistá voda je naopak v Motole, Divoké Šárce a na koupališti v Radotíně. Střední Čechy hlásí vyšší množství sinic v Písníku v Bakově nad Jizerou v okrese Mladá Boleslav. Horší je kvalita vody také na Orlické přehradě.

Na Pardubicku je sinicemi mírně znečištěná voda v nádrži Seč. Stejný problém řeší v nádrži Rozkoš na Náchodsku. Voda je tam kvůli sinicím a chlorofylu nevhodná ke koupání. Na Vysočině jsou podle hygieniků jen dvě místa se zvýšeným výskytem sinic - rybníky Velké Dářko a Medlov na Ždársku. V Zákupech na Českolipsku si dejte pozor na problematickou vodu na městském koupališti. Sinice se vyskytují i na koupališti ve Varvažově na Ústecku.

Zákaz koupání platí v rybníku Hnačov, kde je extrémně mnoho sinic. Nevhodná ke koupání je voda v kouališti na Strážově na Klatovsku. Totéž platí o karlovarské Rolavě a Velkém rybníku v Hroznětíně. Na vlastní nebezpečí je pak koupání na koupališti Michal na Sokolovsku - tam se ve vodě objevily tzv. cerkárie, které způsobují kožní problémy. Na Prostějovsku se zhoršila kvalita vody v Plumovské přehradě.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky