Dovolená vám končí nebo začíná? Aktuální dopravní situace, vyhněte se kolonám!

TNBiz, 10.8.2015

Chorvatsko minulý víkend čelilo největšímu náporu dovolenkářů a na silnicích se tvořily pětadvacetikilometrové kolony. Čekalo se už na slovinsko-chorvatských hranicích. Podobně na tom byla silnice na Istrii od Koperu. Zácpy ale začínaly už v Rakousku, před tunelem Karawanken, který zemi spojuje se Slovinskem. Další obří kolony se tvořily ve směru na Brenner.

Automotokluby ÚAMK a ADAC varují, že nejhorší situace bude v sobotu mezi 10 a 18 hodinou a v neděli mezi 14 a 20 hodinou.

Očekávaná místa s hustým provozem podle ŘSD:

Rakousko: A1 kolem Salzburgu, A10 Tauernská dálnice, B179 Fernpass, A11 Karawanken , A12 Inntalská dálnice, A13 Brennerská dálnice, A14 Porýnsko

Itálie: A22 Brennerská dálnice, A23 Villach - Udine, A4 Verona - Benátky - Triest – hraniční přechod do Chorvatska Dragonja a všechny hlavní silnice v blízkosti pobřeží

Slovinsko: A2 Karawanken, A1 Ljubljana - Koper, hraniční přechod Spielfeld (na Pyhrnské dálnici), dálnice A4 Maribor – Ptuj, hraniční přechod Macelj

Chorvatsko: A1 okolí Záhřebu, silnice Triest - Pula a silnice Triest – Rijeka, přechody se slovinskem Macelj, Dragonja, Starod, pobřežní dálnice od Zadaru po Makarskou riviréru.

Další omezení na cestě do Chorvatska
Kolony se už tradičně dají očekávat v Rakousku na průtahu Vídní, kterým je dálnice A23. Komplikace kvůli střídavému uzavíraní jízdních pruhů mohou na této komunikaci nastat hlavně v městské části Inzersdorf. Problémy se ve Vídni čekají i u Sankt Marx, kde je provizorní dopravní značení a používat se musí náhradní most. To vše na dálnici A23.

V Rakousku se čekací komplikace i na dálnici A2 z Vídně do Grazu mezi 111. až 115. km, kde je kvůli stavebním pracím, převeden provoz do protisměru.

Most se pak opravuje na Brennerské dálnici A13 u Innsbrucku a v nočních hodinách během pracovních dní (od 20:00 do 5:00) bývá dálnice zcela uzavřena.

Pozor si musí dát pouze turisté, kteří si zvolí trasu přes Mnichov, kde se před touto bavorskou metropolí očekávají kolony v dopravní špičce.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky