Jak vyrobit truhlu z dřevoplastu

Dřevoplasty jsou populární především pro své vlastnosti, odolnost i přirozený a luxusní vzhled. Nejčastěji je tento materiál zpracováván pro exteriérové produkty, jako jsou terasy, ploty či obložení bazénů. Dřevoplastová terasa nevyžaduje časté a sáhodlouhé čištění ani ošetřování ochrannými prostředky a poradí si jak s velmi vysokými letními teplotami, tak s mrazem. Málokdo ale ví, že lze WPC využít také v interiéru. Například pro výrobu bytových doplňků, které s trochou zručnosti hravě zvládnete i Vy. Co vše potřebujete na výrobu praktické dřevoplastové truhly a jak na to?

 

Woodplastic.cz

 

Popis truhly: Truhla má vnější rozměry cca: délka - 100cm, šířka - 44cm, výška - 43cm, hmotnost zhruba 50 - 60kg

Použitý materiál: 3 prkna premium na šířku

Vnitřní konstrukce: Vnitřní čepovaná konstrukce je z hoblovaných latí 60x30mm, na kterou jsou wpc prkna připevněna vratovými šrouby M4. Vnitřní nosnou konstrukci je možné též vyrobit z hliníkových L profilů. Rohy truhly jsou chráněny pozinkovaným plechem nebo hliníkovým L profilem.

Dno: Dno truhly je z překližky, pro venkovní prostředí doporučujeme dno také z wpc prken, počítejme ale se zvýšením hmotnosti truhly o 10kg) Povrchovou úpravu není třeba řešit, barva je dána zvolenými prkny.

Cena: Náklady na materiál je zhruba 7500Kč s DPH (WPC prkna + dřevo, pozinkovaný plech a spojovací materiál)

Doba výroby: Pracnost na výrobu je 6 až 10 hodin dle zručnosti a vybavení kutila.

Nářadí: Pokosová pila, stolní pila, elektrický hoblík, přímočará pila, vrtačka a na zaoblení hran horní frézka.  

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada