Nepečené cukroví: netradiční kokosové Matcha kuličky

Jemný práškový čaj se smaragdově zelenou barvou, který dává těmto kuličkám netradiční barvu i chuť, pochází z Japonska. Matcha znamená v překladu doslova jemně mletý čaj. Jeho chuť je silná, nasládlá a lehce „travnatá“. V každé porci je navíc okolo 30 % vlákniny. Matcha posiluje imunitní systém, snižuje krevní tlak i koncentraci „zlého“ LDL-cholesterolu v krvi. 

 

Tento zelený čaj získal svou barvu díky zastiňování čajovníkových keřů před samotným sběrem lístků. Tím se podpoří tvorba chlorofylu. „Čaj MatchaTea je bohatý na vlákninu, katechiny a aminokyseliny. Je to úžasný zdroj energie i celkové fyzické a psychické pohody,“ popisuje Petr Patočka ze společnosti Čajová květina, která je největším českým dodavatelem čaje Matcha v BIO kvalitě.

Opravdu kvalitní čaj Matcha pochází pouze z Japonska a má krásně zelenou barvu. Ta je čistě přírodní! K čaji se nepřidávají žádné přísady, barvy, ani konzervační látky. Nekvalitní napodobeniny a nesprávně skladované čaje mohou mít nepěkně našedlou nebo zažloutlou barvu.

Díky opravdu jemnému mletí je čaj stoprocentně rozpustný, přesto se neřadí mezi instantní nápoje. Díky své konzistenci je oblíbený pro přípravu mnoha pečených i nepečených dezertů. Skvěle si rozumí s piškotovými těsty i čokoládovými krémy.


Suroviny:

8 g čaje MatchaTea

200 g moučkového cukru

200 g sušeného mléka

250 g změklého másla

oříšky nebo mandle

100 g strouhaného kokosu na obalení


Postup:

Práškový čaj MatchaTea promícháme s moučkovým cukrem a sušeným mlékem. Podle potřeby prosejeme přes síto, aby ve směsi nebyly hrudky. 

K suché směsi přidáme máslo a zpracujeme.

Z hmoty tvoříme kuličky, do které můžeme vložit oříšek. Obalíme v kokosu.

Kuličky necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Podáváme vychlazené.

O MatchaTea.cz                 
Společnost Čajová květina s.r.o. je největším dodavatelem MatchaTea – prvotřídního 100% zeleného čaje v BIO kvalitě přímo z Japonska, a to zejména do gastronomických zařízení, obchodů a welness & fitness center. V nabídce jsou i další BIO produkty s obsahem čaje včetně doplňkového sortimentu. MatchaTea nakupuje společnost přímo u japonského výrobce a čaj se pěstuje pouze na organických plantážích. Společnost volí výrobky reprezentující moderní, zdravý životní styl, přičemž se zaměřuje na popularizaci méně známých produktů a/nebo inovativní zpracování či nabídku tradičních výrobků. Je nositelem řady certifikátů kvality, včetně české známky BIO. Nabídka a prodej jsou realizovány přednostně prostřednictvím vlastní sítě obchodních zástupců, která umožňuje dodržet vysokou kvalitu prezentace produktů koncovým spotřebitelům.

Více informací na:
www.matchatea.cz/



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření