Nebojte se experimentovat s terasou. Kombinujte barvy i vzory

S příchodem jara bude spousta lidí rekonstruovat nebo pořizovat novou terasu. Na výběr mají hned z několika materiálů, pokud ale chtějí zvolit ekologický dřevoplast, měli by se zaměřit jak na povrch, tak na barvy. Bát se nemusí ani kombinace více druhů WPC prken, terasa bude díky tomu vypadat neobvykle.

Češi jsou spíše konzervativní typ a experimentů s terasovou podlahou se zatím vyhýbají. Zatímco v zahraničí, především v USA, se nebojí ani kombinací různých barev a povrchů. Na terase jsou tak k vidění zajímavé tvary a obrazce složené z různých druhů prken.


 

Vedou tmavé odstíny

Je to ale možné i u nás, kvalitní výrobci se totiž v zahraničí také inspirují. „Snažíme se přizpůsobovat jak barevně, tak typově. Poslední dobou je opravdu velká poptávka po tmavých barvách, proto jsme na rok 2016 vytvořili novinku WENGE,“ říká Zuzana Krucká, marketingová manažerka společnosti WPC – WOODPLASTIC. Právě barva WENGE je unikátní tím, že vás hned okouzlí svým krásným, temně hnědým odstínem.

Poslední dobou bývají moderní novostavby laděny také do bílošedých barev, a tak společnost WPC – WOODPLASTIC, která má licenci Strandex Corporation (USA) na výrobu unikátních produktů z WPC, přinesla na trh jedinečný žíhaný odstín INOX.

Hitem loňského roku byly podle Krucké terasová prkna se strukturou FOREST v tmavých odstínech hnědé jako je PALISANDER a o trochu světlejší TEAK, nebo potom žíhané vzory. „Kromě tmavě hnědých barev získávají na oblibě také šedé a černé barvy INOX a EBEN. Do příštího roku očekáváme, že se hitem stane FOREST PLUS INOX, tedy novinka v šedé barvě se žíháním,“ tvrdí Krucká.

Inspirujte se přímo v centru

Kromě teras je od letošního roku v nabídce také široká škála WPC profilových obkladů. Ty jsou navrženy speciálně na svislé plochy. Vyrábí se v typu FOREST a v barvách TEAK, MERBAU, PALISANDER, INOX a WENGE. Obkladové profily ECO nové generace se navíc dají perfektně zkombinovat s terasou. Vhodné jsou také na obložení zahradních zídek, pergol či například parkovacích přístřešků.

Před stavbou či rekonstrukcí terasy se tedy nezapomeňte podívat na české, ale i zahraničních webové stránky. Můžete navštívit také Terasová centra, kde si můžete všechny odstíny prohlédnout, porovnat a rovnou i nakombinovat. Snazší bude také výběr povrchu. Je tedy jen na vás, zda se rozhodnete pro drážkovaná či hladká prkna. Inspirovat se můžete například na stránkách www.woodplastic.cz či přímo v zahradním centru Garden 6 v pražském Břevnově.  

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada