Jak uklidit rychle v kuchyni i koupelně?

sDg2e.jpg 

Čekáte, až se uvaří voda na kávu? Zkuste si s konvicí zasoutěžit „kdo dřív“. Stihne se dříve uvařit voda, nebo zvládnete rychleji vyskládat čisté nádobí z myčky a naskládat špinavé do myčky? 

Zkuste si také, jak rychle stačíte utřít pracovní plochu, a jídelní stul v kuchyni. Kuchyňskou linku uklízejte v průběhu vaření. „Než se uvaří brambory k obědu, stihnete umýt mikrovlnnou troubu a otřít veškeré plochy od prachu,“ říká Iveta Čekanová, hlavní školitelka dam na úklid ze startupu LidskáSíla.cz

Kuchyň by byla, ale co koupelna? 

Úklid si podle Ivety Čekanové skutečně usnadníte, když vanu osprchujete ihned po koupání, umyvadlo opláchnete po umytí rukou po návratu z práce, po utření rukou rovnou utřete vodovodní baterii a vyleštíte ji ručníkem „Bude vypadat nádherně a navíc se kolem ní nebude usazovat vodní kámen,“ tvrdí Čekanová. 

 Při sprchování či koupání rovnou omyjte i nádobky kosmetických prostředků, zástěny sprchového koutu ihned po sprchování stáhněte stěrkou na okna. Nádobu na mýdlo – ať již tekuté nebo tuhé – umyjte zároveň při mytí rukou. Kalíšek na zubní kartáčky umyjte během čištění zubů. Vlasy vyndejte z kartáče a hoďte do koše ihned po učesání.  

Když tyto kroky denně nevynecháte, a že denně zaberou v součtu jen pár minut, týdenní úklid bude opravdová bleskovka a ušetříte si tím spoustu času i námahy. 

Umyjete vanu, sprchu, toaletu, zrcadlo, otřete poličky a nakonec vyluxujete a vytřete. Ale už nemusíte drhnout usazeniny a zaschlé skvrny, nemusíte omývat přípravky od mazlavého slizu plného prachu, odstraňovat vodní kámen z baterie či sprchové zástěny.  

A co toaleta? Stejně jako u koupelny, udržujte i toaletu průběžně v čistotě. „Doporučuji pak týdenní „velký“ úklid, kdy se zaměříte na toaletu včetně detailů – panty u prkénka a prkénko, spodní část toalety, poličky, držák na toaletní papír a také důkladné propláchnutí toaletní štětky horkou vodou a desinfekčním prostředkem,“ radí školitelka z LidskéSíly.cz.  

Myčka a sušička, to jsou nejlepší kamarádky 

Žádné kupy neumytého nádobí a taková neocenitelná úspora času. Do myčky se vyplatí investovat. Sušička? Určitě. Nikde nevisí prádlo, nemusí se až na výjimky žehlit. Pokud sušičku nemáte, snažte se minimalizovat žehlení, jak to jde. Vyprané prádlo ihned vyndejte z pračky, proklepejte a hezky pověste (používejte kolíčky na prádlo, které nezanechávají na prádle otlaky). Po usušení prádlo přejeďte (vyžehlete) rukou a voila – nemusíte až na výjimky prádlo žehlit. 

       
O LidskéSíle.cz 
LidskáSíla.cz je český online start-up v jehož čele jsou zakladatelé Robert Vojáček (působil v Liftago) s přítelkyní Michaelou Somolovou a Šimon Podlipský. Tato platforma důvěry se zatím orientuje na úklid domácností, ale v budoucnu se chce zaměřit na poskytování dalších služeb v domácnosti, například péči o seniory. Objednat si domácí hospodyni lze na pár kliknutí. Dámy na úklid jsou školené a dobře placené. Aktuálně firma zaměřená na propojení dam na úklid se zákazníky roste a nabírá nové pracovníky. Do dvou let chce start-up zaštiťovat až 2000 důvěryhodných profesionálů ve službách po celé ČR.

Více informací na:
https://lidskasila.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry