Koupelnový nábytek – materiály a trendy

REKLAMA       Jiřina Kavková, 20.6.2016

Koupelna je místnost, ve které tráví svůj čas všichni členové rodiny. Abychom se v ní cítili pohodlně, potřebujeme prostor pro osobní kosmetické přípravky, prádlo nebo čistící prostředky. V tomto ohledu je naším spojencem koupelnový nábytek, který nám pomáhá v koupelně udržet pořádek a zároveň zajistí veškeré pohodlí.

Na rozdíl od obyčejného nábytku však koupelnový nábytek musí splňovat vyšší nároky dané specifickým prostředím koupelny. Především je třeba, aby bezpečně odolával nástrahám vlhkého prostředí. Za tímto účelem se pro výrobu používají speciální materiály nebo materiály se zvláštní povrchovou úpravou, která zabraňuje pronikání vlhkosti. Příkladem je laminovaná dřevotřísková deska (lamino), kterou používá převážná část výrobců koupelnového nábytku. Pokud jste však milovníkem původních přírodních materiálů, můžete si pořídit i dřevěný nábytek. Dřevěný koupelnový nábytek z kvalitního materiálu voda neohrozí a vaší koupelně dodá teplo a útulnost. Jestliže máte rádi moderní hravý design a barvy, určitě oceníte plastový nábytek a doplňky, mezi kterým najdete mnoho stylových a designových kousků. Jak vidíte, je z čeho vybírat a záleží jen na vás a vašem estetickém vkusu, jaký nábytek si pořídíte.

Nezapomínejte při tom ovšem na současné trendy, kterým vévodí jistý minimalismus, čisté linie a výrazné kontrasty. Jestliže chcete mít koupelnu, která nestárne, vsaďte na bílou barvu, která je stále moderní. Koupelna v bílém lesku bude elegantní, trendy a navíc opticky zvětší malou koupelnu. Pokud vám bílá evokuje doktorský plášť a sterilní prostředí, zkuste ji zkombinovat s přírodním dekorem. Ať už si vyberete jakoukoliv barvu či dekor, zapomeňte na přezdobené koupelny s mnoha detaily a dekoracemi. Současné trendy nabádají spíše k jednoduchosti, než ke zdobnosti a okázalosti.

Máte rádi kvalitu? Pak vás určitě zaujme koupelnový nábytek RAVAK, který spojuje prvotřídní materiály, vynikající řemeslné zpracování a zároveň inovativní design. Díky speciální hloubkové impregnaci je tento nábytek vysoce odolný a má dlouhou životnost. Ať už si vyberete hravě netradičního nebo klasicky elegantní nábytek, můžete si být jist, že si vás získá svým čistým designem a neokázalou krásou.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna