Trendy v zabezpečení pro rok 2017? Odemykání bez klíče nebo kukátko s infračervenou kamerou


Také oblast zabezpečení domácnosti se neustále vyvíjí. Zloději jsou stále vynalézavější, a tak se musí přizpůsobovat i výrobci zabezpečení. Kromě kvalitnějších výrobků se ale stále častěji objevují technologické vychytávky. Vy si tak můžete odemknout například otiskem prstu nebo si nainstalujete speciální kukátko, které nahrává pohyb před vašimi dveřmi. A to i v noci. Jaké tedy budou trendy pro rok 2017? 

Dva různé klíče pro jednu vložku? Ano!

Dnes už existuje i speciální vložka 2v1. Ztratili jste klíč? Nevadí. S cylindrickou vložkou jste dostali ještě jednu sadu, která je úplně jiná než ta původní. „Vy pak pouze vložíte ten nový klíč, stavítka ve vložce se přenastaví a původní klíč je pak k ničemu a do vaší vložky už nepůjde znovu použít,“ vysvětluje Jan Hrnčíř, bezpečnostní odborník značky FAB.

Klíč z druhé strany zámku vůbec nevadí

Jste zvyklí, že když je z druhé strany zámku klíč, máte smůlu a neodemknete? Ani to už dnes není problém. Takzvaná prostupová spojka tento problém řeší. 

Kukátko s infračervenou kamerou natočí i pohyb v noci

Co se děje před vašimi dveřmi? Pokud chcete mít přehled, pořiďte si digitální kukátko. „Velkou výhodou tohoto zařízení je fakt, že z chodby nikdo nepozná, že takovou vychytávku máte, tváří se to jako obyčejné kukátko. Jenže vy doma máte i obrazovku, na které krásně vidíte celý výřez před vašimi dveřmi. Nikdo se vám tedy neschová vedle dveří, kam obyčejným kukátkem nevidíte,“ vysvětluje Jan Hrnčíř. Podle něj má kukátko ještě jednu neocenitelnou výhodu, umí totiž pohyb přede dveřmi nahrávat, vy tak vidíte, kdo se vám u dveří pohyboval, když jste nebyli doma. A skvěle funguje i v noci. „Je vybaveno infračervenou kamerou, takže pohyb snímá, i když je na chodbě úplná tma.“

Rozhodněte, který klíč a kdy může odemykat

Speciální systém FAB +CLIQ propojuje samotný klíč s cylindrickou vložkou a dokáže tak rozpoznat, kdo právě odemyká, nebo kdo zapomněl zamknout. „Vy si můžete jednoduše nastavit, kdo a kdy může odemykat. Máte přesný přehled, kdo se ve vaší firmě nebo u vás doma pohybuje,“ říká Jan Hrnčíř. Vlastní klíč může mít například uklízečka, která se dovnitř dostane pouze v určitý den a v určitou hodinu.

Otevírejte pouhým otiskem prstu

Nebaví vás stále někde hledat klíče? Pak by se vám mohl líbit FAB ENTR. Bezdrátový motorický zámek totiž žádný klíč nepotřebujete. Odemykat můžete tak, že přiložíte prst na čtečku otisků, dálkovým ovladačem nebo smartphonem. Jednoduchou aplikací navíc můžete posílat přístupový kód, odemkne si tak každý, komu to povolíte.

Řešte celou domácnost komplexně

Trendem poslední doby je řešit zabezpečení tak, aby se na nic nezapomnělo. Protože zloději používají jak hrubou sílu, tak sofistikovanější metody, nestačí mít pouze kvalitní cylindrickou vložku. „Máte tu nejlepší vložku, ale instalovali jste ji do starých papundeklových dveří? Pro zloděje žádná překážka, prostě dveře vyrazí. Proto je potřeba mít kvalitní dveře, vložku, ale i bezpečnostní kování,“ vysvětluje Jan Hrnčíř. A právě bezpečnostní dveře jsou vyráběny tak, aby se na nic nezapomnělo, navíc se osazují do speciálních zárubní vylévaných betonem. Zloděj tak nemá šanci.

 

FAB – tradiční česká značka zámků a cylindrických vložek má za sebou více než stoletou historii. Od r. 1997 je součástí portfolia nadnárodního zámkařského koncernu ASSA ABLOY. Rychnovská továrna ročně produkuje přes 8 milionů cylindrických vložek, samozamykacích zámků, otvíračů dveří a kování, které míří do celého světa. Společnost sází na neustálou inovaci a vývoj. Úzce spolupracuje s vybranými zámečnictvími, jejichž prostřednictvím nabízí nejen široký sortiment výrobků, ale také profesionální servis a poradenství v oblasti zabezpečení. Více informací najdete na: www.fab.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky