Recept na víkend: krémová česnečka se sýrovým chipsem

Sváteční česnečka se smetanou a sýrem

Na česnečku existuje nepřeberné množství receptů od její klasické „kocovinové“ verze až po hutnou smetanovou. V následujícím receptu bude česnečka povýšena na slavnostní nedělní oběd, a to nejen díky lahodné krémové konzistenci, ale i úžasným sýrovým chipsům.


Krémová česnečka se sýrovým chipsem

Ingredience (na 4 porce):

· 20 g másla

· 1 cibule

· 6 větších stroužků česneku

· 2 větší brambory

· 600 ml vývaru

· 200 ml smetany

· sůl, pepř

· 200 g eidamu

Postup:

1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.

2. Oloupejte stroužky česneku a rozbijte je nožem.

3. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibulku.

4. Přidejte 5 stroužků česneku a ještě 2 minuty pomalu opékejte.

5. Vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Do polévky přidejte oloupané brambory nakrájené na kostky. Poté vše osolte a opepřete podle vlastní chuti.

6. Až brambory změknou, polévku rozmixujte. Přidejte smetanu a rozdrcený zbývající stroužek česneku.

7. Polévku znovu přiveďte k varu a nechte vařit asi 10 minut.

8. Připravte si sýrové chipsy. Nastrouhejte eidam a na plech vyložený pečícím papírem z eidamu vytvořte 4 kopičky.

9. Vložte plech do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova.

10. Až sýrové chipsy vyjměte z trouby, nechte je lehce vychladnout.

11. Krémovou polévku podávejte ozdobenou sýrový chipsem.

 

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend