Špenátová roláda

Lehkých receptů není nikdy dost. A stále ty samé saláty a přílohy už jsou nuda. Čerpejte ze sezonních surovin a zkuste třeba špenát! Dávno víme, že obsah železa je spíše mýtus, ale i tak by neměl špenát chybět ve vašem jídelníčku. 

 

Ingredience:

200 g listového špenátu

4 vejce

3 lžíce celozrnné hrubé mouky

prášek do pečiva bez fosfátů

250 g měkkého tvarohu

50 g eidamu

30 g kuřecí šunky

200 g selského jogurtu

 

česnek, olej, sůl






 

Postup:

Špenát orestujte na kapce oleje a nechte vychladnout. V misce našlehejte žloutky s moukou a práškem do pečiva, přidejte špetku soli a zašlehejte sníh z bílků. Opatrně vmíchejte špenát. Směs nalejte na pečící papír a dejte do trouby na cca 10 min. při 200 °C. Vyndejte z trouby a teplou roládu srolujte. Po vychladnutí potřete náplní a zpět srolujte. Dejtme do lednice vychladit.

 

Náplň do rolády:

Tvaroh a jogurt umíchejte v misce, přidejte nastrouhaný sýr, nakrájenou šunku a česnek.

 

Tip: Můžete přidat do náplně např. sušená rajčata nakrájená na kousky pro barevný kontrast.

 

Výživové hodnoty na 1 porci: 249 kcal

Bílkoviny: 47 %

Sacharidy: 29 %

 

Tuky: 24 %

 

připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

o NATURHOUSE:    

NATURHOUSE je celosvětová síť výživových poraden s vedoucím postavením v České republice, na Slovensku i v zahraničí. Koncept byl založen v roce 1992 ve Španělsku a nyní provozuje na 2.000 výživových poraden ve 40 zemích světa. Přidaná hodnota konceptu tkví v osobním výživovém poradenství zdarma, dlouhodobé práci s klientem a širokém sortimentu exkluzivních produktů. Více než 5.500.000 osob dosáhly díky NATURHOUSE svého cíle snížit a kontrolovat svou váhu. V současné chvíli působí na českém trhu více než 70 poboček, které jsou ve valné většině provozovány samostatnými podnikateli – franchisanty. První pobočka byla otevřena společností REDUCCIA, s.r.o. v roce 2008.

 

Více informací na: www.naturhouse-cz.cz

 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření