Kancelářský komplex v Olšanské na Žižkově změnil majitele

Central Group dále rozšiřuje své aktivity na pražském Žižkově. V minulých dnech koupil od Pražské správy nemovitostí pozemek v Olšanské ulici se dvěma kancelářskými budovami. Cenu transakce strany nekomentovaly. Central Group tak touto akvizicí výrazně posiluje své portfolio kancelářských a skladových nemovitostí, které chce pronajímat a do budoucna je přeměnit na rezidenční zóny. V březnu navíc ve stejné ulici koupil od PPF sídlo společnosti Cetin, které je v sousedství již dokončené Residence Garden Towers a na dohled od největší akvizice firmy – severní části Nákladového nádraží Žižkov. Nejnovější koupě pozemků od PSN tak zapadá do rozvojové strategie, kterou má firma pro tuto atraktivní oblast Prahy.

Pozemek o rozloze 8800 m2, který je nyní zastavěn kancelářskými budovami, je situován v Olšanské ulici na pražském Žižkově, prakticky přímo naproti stavby Residence Garden Towers. Pozemek je také v těsné blízkosti parku Parukářka a na dohled od největšího brownfieldu Central Group v severní části Nákladového nádraží Žižkov, kde plánuje výstavbu unikátní Parkové čtvrti ve spolupráci s architektem Jakubem Ciglerem.

Nemovitost jsme nyní koupili, zaplatili a ještě několik let ji budeme pronajímat ve stávajícím režimu. Je proto předčasné hovořit o dalším využití či nové architektonické podobě, nicméně tato akvizice nám velmi efektivně zapadá do naší strategie, kterou máme v této části Prahy,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský.

Stávající prostory, které aktuálně disponují přibližně 15 000 m2 kancelářských prostor, bude Central Group minimálně několik dalších let provozovat a pronajímat ve stávajícím režimu. Aktuálně tak má ve svém portfoliu téměř 140 tisíc m2 kanceláří, skladů a výrobních prostor v několika lokalitách v Praze.

„Jsme dlouhodobý investor a tuto unikátní lokalitu chceme rozvinout nejlepším možným způsobem. Chceme zde stavět hlavně byty s doplňkovými prostory pro gastronomii, služby a obchody v přízemí staveb a tím tuto oblast otevřít veřejnosti a oživit. Nová výstavba zde musí být i přínosem pro své okolí. Tato část Prahy má velký potenciál a jsem si jist, že do budoucna bude považována za jedno z nejlepších míst pro život v hlavním městě,“ dodal Kunovský.

Další velká akvizice letošního roku

V krátké době je to již čtvrtá velká akvizice, se kterou Central Group přichází. Začátkem února společnost získala pozemek se stávající ubytovnou a kancelářemi o rozloze více než 37 tisíc m2 v Krči naproti Thomayerově nemocnici v blízkosti plánované stanice metra D. Na tomto pozemku chce společnost v souladu s územním plánem vybudovat komplex pro dlouhodobější ubytování hotelového typu.

Začátkem března pak Central Group koupil od PPF sídlo společnosti Cetin na pražském Žižkově v sousedství své stavby Residence Garden Towers a na dohled od největšího svého brownfieldu severní části Nákladového nádraží Žižkov.

V dubnu pak největší český rezidenční stavitel Central Group získal další velký brownfield v Hloubětíně, kde od společnosti Tesla koupil areál Tesly Hloubětín. Na téměř sedmihektarovém pozemku plánuje v budoucnu rezidenční čtvrť s obchody a restauracemi v přízemí.

Central Group je dlouhodobě nejaktivnějším investorem do pozemků pro výstavbu a brownfieldů v Praze. V současnosti má v portfoliu v Praze pozemky pro výstavbu zhruba 20 tisíc bytů


Cenu transakce strany nekomentovaly

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy