Dřevěnou podlahu si zamilujete na první pohled

Quick-Step, 26.7.2017
 

Stabilnější jsou třívrstvé dřevěné podlahy, na nichž nevznikají praskliny, navíc lze také v třívrstvé podlaze udělat větší formáty prken, aniž by to narušilo rozměrovou stabilitu. Právě strach z ďolíčků a škrábanců mnohdy odrazuje od nákupu dřevěné podlahy. Kvalitní dřevěné podlahy jsou vyrobeny například z dubu, u nějž se otlaků v podlaze nemusíte bát. Chybu neuděláte, pokud těžký nábytek zespoda ošetříte fleesovými podložkami.

Dřevěné podlahy se ošetřují lakem nebo oleje. Lakovaná dřevěná podlaha je nenáročná údržbu, ale musíme dávat na škrábance, které je pak nutno opravit celoplošně. Olejová dřevěná podlaha je náročnější na údržbu, protože vrstvu oleje musíme jednou za čas (zhruba za každé dva roky) doplňovat. Není tak odolná proti různým chemikáliím, ale zase na ní snáze opravíme vzniklé škrábance.

Správná údržba

Každodenní údržbu dřevěných podlah snadno zvládnete suchým mopem z mikrovlákna. Jednou za čas můžete mop lehce navlhčit a odstranit tak odolnější skvrny, podlahu je dobré také občas vyčistit vysavačem.

Pozor na vlhkost

Správná vlhkost má zásadní vliv na životnost podlahy. Působením teplého vlhkého vzduchu se mohou dřevěná prkna rozpínat, zatímco ve studeném suchém vzduchu zase smršťovat. Ideální úroveň vlhkosti je mezi 40 a 60 %. Pravidelně kontrolujte vlhkoměr a v případě potřeby použijte zvlhčovač, pračku nebo odvlhčovač vzduchu. Nebo si udělejte místo na pokojové rostliny, které uvolňují kyslík a zvlhčují a čistí vzduch. Prospějí vaší podlaze i vašemu zdraví.

Za dřevěnou podlahu zaplatíte větší částku, ale kvalita se v tomto případě naprosto vyplatí.

 

Quick-Step

Značka Quick-Step navrhuje a vyrábí širokou řadu laminátových, dřevěných a vinylových podlah, které se vyznačují svojí špičkovou kvalitou, snadnou instalací a ještě snadnější údržbou. Proslavila se zejména svým patentovaným instalačním systémem Uniclic®, který funguje zcela bez použití lepidla. Podlahy Quick-Step jsou skutečně univerzální, takže je můžete položit v celém domě. Díky širokému výběru dekorů a stylů, od klasických po módní, se najde ta pravá podlaha do každé místnosti ve vašem domě nebo bytě.

Více informací na:www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry