Mango kuskusový salát

KUSKUS je snad nejoblíbenější surovinou zdravé výživy. Pochází ze severoamerické kuchyně arabských zemí. A co je vlastně kuskus? Do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, prosa nebo ječmene. Nejčastěji bývá přílohou zeleniny. Za studena se využívá do salátů. Zároveň je univerzální surovinou a skvěle se hodí i do sladkých jídel. Vynikající je kombinace s jablky, rozinkami a skořicí.

Jeho příprava už nemůže být jednoduší. Kuskus se zalije vroucí vodou, vývarem, na sladko můžete vyzkoušet i různé alternativní nápoje. Promíchejte, přikryjte pokličkou a několik minut nechte odstát. 


 

 









MANGO KUSKUSOVÝ SALÁT

2 porce:

1 oloupané mango nakrájené na kostičky
50 g kuskusu
100 ml nápoje (ovesný, rýžový, sójový)
šťáva z půlky limetky
špetka kajenského pepře
kousky hořké čokolády nebo lžíce raw kakaa

 

1 lžička konopných semínek Carun (www.konopnyshop.cz)

Postup:
Všechny ingredience spolu promíchejte a nechte minimálně 30 minut odležet (během této doby ještě promíchejte). Kuskus nabobtná nasátím šťávy z ovoce a rostlinného nápoje. Posypejte konopnými semínky Carun.

Carun Pharmacy

je výhradně českou společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR a provozuje síť Konopných lékáren. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací na: www.carun.cz nebo na www.konopnyshop.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření