Recept na lahodné špenátové palačinky se smetanou a sýrem

Vařeno máte jedna, dvě Špenátové palačinky - rychlý recept, vhodný jako snídaně, svačina, lehký oběd, nebo večeře. Aby byly palačinky opravdu dobré, vybírejte kvalitní mouku s označením Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra".

RECEPT NA ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY

Jak udělat z klasické palačinky vcelku zdravé jídlo, které je nabité vitamíny a minerály? Jednoduše. Zkuste vyměnit marmeládu za špenát. My to tak udělali a ani trochu se nám po ní nestýskalo. Hlavní benefit receptu zůstal zachován – vařeno máte jedna, dvě.


Ingredience:

· hrnek mléka

· hrnek vody

· 2 hrnky polohrubé mouky

· 4 vejce

· lžíce másla + máslo na smažení palačinek

· 500 g baby špenátu

· 2 stroužky česneku

· 1 cibule

· 50 ml smetany (30%)

· sůl, pepř

· olej

· 100 g eidamu

Postup:

1. Vyšlehejte mléko, vodu, mouku, vejce a špetku soli v hladké těsto.

2. Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a na něm smažte jednotlivé palačinky.

3. Připravte si špenátovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte česnek nakrájený na plátky a ještě chvíli restujte.

4. Přisypte špenát, podlijte smetanou, osolte, opepřete a poduste.

5. Palačinky podávejte naplněné špenátem a se strouhaným sýrem.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend