Chytré bydlení v Horních Měcholupech: dokončený třetí letošní bytový dům

Jana Brožková, 11.12.2017
Své kupce si zde již našlo 60 bytů

Již třetím bytovým projektem společnosti Trigema, který se letos dočkal dokončení, je BLV@Horní Měcholupy. Většina bytů je zde vyprodána. Své kupce si zde již našlo 60 bytů. Investiční náklady projektu činí 200 milionů korun.

Bytový dům v ulici Bolevecká, který začala Trigema stavět vloni v létě, byl dokončen letos v listopadu. Z bytů ve velikosti od 1+kk do 4+kk již zbývá prodat jen několik málo jednotek v dispozicích 2+kk, jež mají rozlohu od necelých 60 do téměř 70 m2. Součástí domu jsou navíc také tři obchodní prostory s téměř 220 m2 využitelné plochy.

Šestipodlažní bytový dům BLV@Horní Měcholupy je v kategorii Chytré bydlení Plus. To znamená, že majitelé, kteří se sem budou postupně stěhovat, využijí například výkonné vzduchotechnické jednotky nebo možnost inteligentního ovládání vnitřních funkcí jednotlivých bytů. Vzduchotechnická jednotka zajišťuje lepší kvalitu v bytech, jež jsou díky tomu zbaveny nadměrného obsahu uhličitého, různých zbytečných pachů nebo i nadbytečné vzdušné vlhkosti. Inteligentní ovládání bytu zase umožňuje na dálku řízení takových funkcí bytu, jako jsou teplota či větrání, pomocí mobilních telefonů. Dům spadá do energetické třídy B, což je mimo jiné dáno nadstandardními izolacemi a okny s trojitým zasklením.

Součástí každé z celkových 67 bytových jednotek jsou buď balkóny nebo lodžie či terasy. K bytu náleží vždy rovněž sklep. V podzemních podlažích je 63 míst pro parkování.

Architektonický návrh projektu pochází z dílny Ateliéru Smitka. Stavební práce zajišťovala společnost Trigema Building.

Vedle bytového domu BLV@Horní Měcholupy již letos Trigema dokončila bytové domy CLB@Letňany a CSV@Řepy.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba