Výrobce sanitární keramiky Roca slaví 100 let!



Historie
Značka Roca byla založena v roce 1917 bratry Rocovými žijícími v městečku Gavá nedaleko Barcelony. Rodinný podnik se zpočátku soustředil na výrobu litinových radiátorů a bojlerů. O devět let později byla ve firmě zahájena výroba litinových van, v roce 1930 se Roca rozrostla na tři továrny s počtem 720 zaměstnanců a 80 000 kusů vyrobeného zboží za rok. Klíčovým okamžikem v historii firmy bylo zahájení výroby sanitární keramiky z čínského porcelánu v roce 1936. Roca v následujících letech neustále rozšiřovala své portfolio. 40. léta přinesla první model záchodové mísy s nízko položenou nádržkou – Compacto, dětskou záchodovou mísu Peque, objevila se první sprchová vanička Ontario.



V 50. letech Roca dává zelenou užití porcelánu jako nového materiálu pro koupelnové interiéry, na trh přicházejí pod touto značkou první umyvadla. V 60. letech byla průkopníkem ve vývoji a realizaci technologií pro úsporu vody, objevuje se první televizní kampaň. V 70. letech přinesla na trh Roca jako první na světě směšovací baterie. V 80. Letech už Roca otvírá pobočky v dalších zemích a začíná spolupracovat s předními světovými designéry jako například Gioergetto Giugiaro. Spolupráce s mezinárodně uznávanými osobnostmi pokračuje a v portfoliu značky se objevují jména jako David Chipperfield, Zaha Hadid, Carlos Ferrater nebo Armani. V srpnu 1999 převzala Roca produkci švýcarské firmy Laufen, sdružující značky Laufen a Jika. Během 21. století se Roca stává světovým leaderem v oblasti koupelen. 100 let od svého založení  skupina Roca zaměstnává přes 22 tisíc osob a má 77 továren.

Součastnost
Dnes patří do rozsáhlé nabídky značky Roca nejen kompletní sortiment sanitární keramiky, van, sprchových koutů, vířivek, saun, armatur, dlažeb a obkladů, ale také zařízení kuchyní. Produkty Roca vynikají nejen svou funkčností, ale především originálním prosluněným designem a čistými liniemi. Na českém trhu reprezentuje značku Roca stylová sanitární keramika, litinové vany, sprchové kouty, koupelnový nábytek a vodovodní směšovací baterie.

Tuzemští zákazníci tak mají možnost plně vychutnat odlišný styl designu, ve kterém se jižanská hravost a emotivní pohled na svět proměňují v množství nečekaných detailů, jako jsou oblé vlnky hran umyvadel, retrostyl pohodlných litinových van, velkorysá koncepce sprchových vaniček i široká nabídka zrcadel, koupelnového nábytku a baterií, které akcentují detaily jednotlivých značkových designových řad. Litinové smaltované vany z nabídky Roca jsou jedinečné svým designem, kvalitou i životností.

Novinky 2018
roce  2018 Roca v Česku rozšíří své portfolio o obklady a dlažby. „Chceme našim zákazníkům nabídnout v případě zájmu co nejkompletnější sortiment této značky a proto přicházíme v roce 2018 i s nabídkou obkladů a dlažeb Roca. Další novinkou bude exkluzivní set Carmen s prvky retra,“ říká Lucie Nožičková, marketingová specialistka značek Roca a Laufen.

Kolekce Carmen vzdává hold minulosti. Jde o redesign ikonického stylu, v němž najdete například klasické historické umyvadlo, které je součástí koupelny s nejmodernějšími funkcemi. Tu zastupuje také toaleta s bezoplachovým kruhem.



Roca Inspira

Jednou z oblíbených kolekcí značky Roca je Inspira, která nabízí sanitu hned ve třech provedeních: Round, Soft a Square. Každá z variant navíc dává prostor pro kombinaci s různým nábytkem i doplňky. Rozličné tvary, typologie a funkce nabízí snadný a inovativní přístup k plánování koupelen. Koupelnu si tak můžete konfigurovat podle vlastních estetických i funkčních preferencí v rámci jedné kolekce. Vyberte si ten, který vám nejlépe vyhovuje, anebo je mezi sebou nakombinujte a vytvořte tak elegantní, moderní a funkční styl. Nábytek Inspira obohacuje celou kolekci. Koupelnová skříňka je vybavena vnitřními zásuvkami a je k dispozici ve třech velikostech (600, 800 a 1000 mm). Vybírat můžete ze tří různých odstínů.

Kolekci Inspira doplňuje toaleta a bidet v jednom: Roca In-Wash. Produkt splňuje vysoké uživatelské nároky, nezapomíná ale ani na moderní zpracování – s jemným zaoblením, zcela bez úhlů a hran. Samozřejmostí je možnost regulace trysky, která se velmi snadno nastavuje přes dálkové ovládání. Uživatel si tak jednoduše nastaví jak teplotu vody, (33, 36 nebo 39 °C), tak i její tlak, podle svých požadavků.
Funkce osoušení je řešena jemným proudem teplého vzduchu, jenž zprostředkuje příjemný pocit čistoty. Sedátko i poklop je možné snadno instalovat a tryska bidetu je demontovatelná. To vše přispívá k maximálně pohodlné údržbě a snadnému čištění.


Stále tolik oblíbený retro styl vybízí k tomu, abyste do vaší koupelny zakomponovali volně stojící vanu na nožičkách. Litinová smaltovaná vana Roca Newcast je velmi odolná vůči vnějším vlivům a vyznačuje se vynikající barevnou stálostí a tvrdostí. Vanu lze kombinovat s opěrnými nohami v historickém nebo současném stylu.

Kolekce Roca v showroomu v centru Prahy
Aktuálně můžete vidět portfolio značky Roca v Prague Gallery, sídlící na I. P. Pavlova  (vchod z Legerovy ulice). V rámci exhibice jsou na místě připraveny k vidění medailonky některých významných osobností, s nimiž Roca spolupracovala, součástí jsou také historické plakáty. www.praguegallery.cz

LAUFEN

Osobitost tradiční švýcarské značky se odráží zejména v symbióze designu, kvality a funkčnosti. LAUFEN, prémiová značka v portfoliu ROCA je jedním z předních světových výrobců sanitární keramiky s globální distribuční sítí. Již více než 120 let používá značka LAUFEN lidstvu nejstarší známý tvárný materiál, za účelem tvorby inovativních sanitárních výrobků, vysoce moderní zařízení s legendární švýcarskou přesností. Výrobky LAUFEN jsou na první pohled jedinečné tím, že jejich švýcarský návrh spojuje hlavní designové trendy.

Více informací na:www.laufen.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna