Kolik času má Jágr? Už se musí uzdravit, jinak Howa nedožene

TNBiz, 15.1.2018

Kolem Jaromíra Jágra zůstává tajemno. Od chvíle, kdy kouč Calgary Flames Glen Gulutzan vzteky zahodil hokejku vysoko na tribunu, aby vzápětí novináře odbyl informací o ikoně s číslem 68 slovy day-to-day, uplynuly skoro dva týdny.

V pondělí navíc padla možnost, že by Jaromír Jágr oblékl dres českého týmu na olympijských hrách. Josef Jandač jméno největší hokejové osobnosti na seznamu neměl.

V Calgary mezitím začala pětidenní pauza. Flames jsou možná zklamaní. Drží šňůru neporazitelnosti, v roce 2018 získali ze 7 zápasů plný počet 14 bodů a to je katapultovalo na pátou příčku Západní konference.

Bohužel pro Jágra, tato série přišla právě v době Jaromírovy absence. Oficiálně je český hokejista zařazený na listinu zraněných hráčů. Konkrétní zdravotní problém ale známnení, ač se spekuluje o ortéze na koleno na Jágrově místě.

Pokud jsou zvěsti o zranění Jágra pravdivé, má český hokejista ve službách Calgary pět dnů na zotavení. Pokud by totiž stále chtěl útočit na rekord Gordieho Howa v počtu zápasů odehraných v NHL, je nejvyšší čas vrátit se na led.

Jaromír Jágr má odehráno zatím 1733 zápasů, na Gordieho Howa, jehož rekord činí 1767 utkání, mu chybí 34 startů v NHL. A protože Calgary má před sebou posledních 37 zápasů sezony, počty jsou jasné.

Pokud se má Jágr stát novým rekordmanem, může absentovat v sezoně už jen dvakrát…

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy