Městská a sportovní elektrokola mohou být elegantní

Elektrokolo i pro sportovce Česká značka HECHT, která je známá především svou zahradní technikou a dílenským nářadím, vyrábí také produkty z dalších segmentů. Příkladem jsou specializovaná elektrokola: jak městské „skládačky“, tak sportovní outdoorová.

Jízdní kola s akumulátorovým pohonem nejsou na trhu žádnou novinkou, ovšem zpravidla vždy se jednalo o nevzhledné stroje s velkou „bednou“ – akumulátorem umístěným u sedlové tyče. Elektrokola HECHT ale nabízí elegantní řešení. Díky moderním lithiovým akumulátorům, které pojmou relativně velké množství elektrické energie, a přitom jsou lehké a skladné, je akumulátor zcela ukrytý v rámu kola, přesto je ale vyměnitelný. Elektromotor včetně planetového převodu je skryt také, a to v náboji zadního kola. U městských či horských elektrokol HECHT si tedy mnozí ani při delším zkoumání neuvědomí, že si prohlížejí stroj s akumulátorovým pohonem.

Naplno a kamkoliv

Elektrokola vám umožní navštívit místa, na která byste se bez vycepované fyzičky dostávali jen těžko. Celá republika je dnes protkána cyklostezkami. Stačí jen naplánovat okruh, nabít baterii a vyrazit. Díky elegantně ukrytému akumulátoru si přitom můžete být jisti, že nezahlédnete pohrdavé pohledy „sportovců“, kteří elektrokola chápou jako dopravní prostředek pro „nesportovce“. A nakonec právě elektrokolo může být cestou k tomu, jak se pomalu dostat zpět do kondice.

Elektrokolo i pro sportovce

Oceníte jej i v případě, že máte kondičku zcela vynikající. Pokud sportujete nebo děláte delší cyklovýlety krajinou s výšlapy do velkých kopců, elektrokolo vám umožní lepší výkony a do cíle dojedete vždy plni energie a bez zbytečné nadlimitní zátěže kloubů a svalů. Díky volitelné síle asistence elektromotoru záleží jen na vás, kolik síly do šlapání vynaložíte. Asistenci můžete i vypnout, elektrokolo pak funguje jako kolo běžné.

Hurá do města

Elektrokolo není pouze sportovním náčiním, ale také jedinečným dopravním prostředkem. Umožní vám dostat se vlastními silami a za pomoci elektromotoru tam, kam byste jinak museli hromadnou dopravou nebo autem. Elektrokolo má ve srovnání s klasickým kolem výhodu, že se při jízdě zbytečně nenadřete a můžete na něm dorazit do práce nebo do školy, aniž byste se po cestě zapotili. Pro jízdu na elektrokole nepotřebujete řidičský průkaz.

Městská „skládačka“ HECHT COMPOS

Skládací městské elektrokolo oceníte při jízdě po městě, ale i na cykloturistických výletech. Tuto „skládačku“ můžete pohodlně sbalit do kufru auta nebo do karavanu – na kratší výlet, nebo třeba celou dovolenou. Kolo je ale určeno především do městského provozu, kde se snadno vyhnete kolonám automobilů a do cíle zpravidla dorazíte o mnoho minut rychleji, než kdybyste cestovali autem nebo hromadnou dopravou. Kolo je možné několika pohyby rychle složit, a proto se s ním snadno vejdete do výtahu, nebude vám překážet ani v kanceláři nebo v bytě. Nemusíte řešit ani problémy s parkováním. Elektrokolo je osazeno přehazovačkou Shimano, Li-ion akumulátorem s články SAMSUNG a přední odpruženou vidlicí; přední i zadní kolo je brzděno kotoučovými brzdami TEKTRO ARIES, kola jsou vyrobena z odolné hliníkové slitiny.

Sportovní outdoorové elektrokolo HECHT GRIMIS
Sportovní elektrokolo oceníte při delších cykloturistických výletech nebo výjezdu do velkých kopců. Pokud sportujete nebo jste-li na dlouhých cestách krajinou, umožní vám lepší výkon a do cíle dojedete vždy plni energie. Akumulátor je zcela ukryt v rámu, nijak tedy neruší sportovní design kola. Nabízí přehazovačku a přesmykač Shimano typ ACERA, pevný aluminiový rám, díky kterému celé váží jen 19 kg, přední odpruženou vidlici RST s nastavitelnou tuhostí a Li-ion akumulátor s články SAMSUNG. Přední a zadní kolo je osazeno kotoučovými brzdami TEKTRO ARIES.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky