"Pasti" na dálnici: kde se bude letos na D1 měřit rychlost

TNBiz, 11.2.2018

Ministerstvo dopravy, Ředitelství silnic a dálnic a obce už se dohodly na tom, kde přesně se v tomto roce bude měřit rychlost na dálnici D1. Jedná se o tři modernizované úseky - jeden je ve středních Čechách a další dva na Vysočině.

Jeďte povolenou maximálně osmdesátikilometrovou rychlostí - jinak zaplatíte pokutu. Tohle letos čeká řidiče na dálnici D1 hned na třech místech. Na Benešovsku - mezi Ostředkem a Šternovem, Humpolecku - od Hořic do Koberovic a od Velkého Meziříčí ke Lhotce - kde už to bylo i loni. Tam všude budou rychlost hlídat kamery.

Radary budou podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla v provozu celou stavební sezónu, tedy plus mínus od března do listopadu.

Kromě těchto tří odsouhlasených úseků se jedná o tom, že by měřící kamery během roku mohly přibýt i na jednom z dalších tří modernizovaných úseků.

A to buď na úseku mezi Jihlavou a Velký Beranovem nebo na trase mezi Devíti Kříži a Ostrovačicemi. Případně je ve hře i úsek mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem - ten má přitom podle informací televize Nova největší šanci na "vítězství".

Na kterém z těchto úseků se nakonec čtvrtá sada měřících kamer objeví, bude záviset na zahájení a postupu stavebních prací. A všichni řidiči, kteří v opravovaném úseku překročí povolenou osmdesátku, zaplatí tisícikorunovou pokutu.

Už loni na podzim se rychlost na modernizované D1 začala měřit - mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou . Během tří měsíců ji překročilo více než 20 tisíc hříšníků. Z toho hned 40%, tedy skoro 10 tisíc bylo cizinců. Přitom tři čtvrtiny z nich už tisícikorunovou pokutu zaplatily. Vybrané peníze - v tomto případě se jedná téměř o 20 miliónů korun - by dotčená obec, která peníze vybírá, měla vždy investovat do bezpečnosti silničního provozu ve svém okolí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky