Operace se odkládají, chřipka kosí i personál nemocnic

TNBiz, 20.2.2018

Chřipková epidemie stále neustává a trápí celou Evropu, od začátku sezóny si nemoc vyžádala už 33 životů. Teď navíc přináší další komplikace, nemoci podléhá i zdravotní personál nemocnic. Chrudimská nemocnice kvůli tomu již musela odložit naplánované operace.

Chřipka se stále šíří celou republikou, počty nemocných se neustále zvyšují. Celorepublikově byla epidemie vyhlášena na začátku února. Na nemoc již zemřelo 33 lidí, většinou se podle Státního zdravotnického ústavu jednalo o seniory.

Nemoc se nevyhýbá ani lékařům, sestřičkám a dalšímu zdravotnickému personálu. Výrazně tím trpí například nemocnice v Chrudimi. Nemocných je tolik, že se to projevilo na chodu nemocnice.

"Chrudimská nemocnice musí do odvolání omezit operační program a odkládat plánované operační zákroky," uvádí portál Nemocnice Pardubického kraje.

"Bohužel výskyt chřipkových a respiračních onemocnění v našem kraji má stále stoupající tendenci. Zdravotní obtíže se nevyhýbají nikomu, postihují i zdravotníky. V současné době se výrazně zvýšila nemocnost mezi sestrami na centrálních operačních sálech Chrudimské nemocnice. Z tohoto důvodu jsme nuceni ve větším počtu rušit plánované operační výkony. Situace potrvá minimálně do konce tohoto týdne," uvedl člen představenstva Nemocnice Pardubického kraje pro zdravotnictví segment Vladimír Ninger.

Vzhledem k tomu, že nemocnost má stále stoupající tendenci, platí v nemocnicích Pardubického kraje zákaz návštěv, který byl vyhlášen 6. února. Zákaz se týká nemocnic v Pardubicích, Chrudimi, Ústí nad Orlicí, Litomyšli a Svitavách.

"Omlouváme se touto cestou všem pacientům, kterých se odklad jejich operace týká, a děkujeme za pochopení. Vzhledem k počtu nemocných zdravotníků však bohužel nemáme jinou možnost," doplnil Ninger.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy