Ideální čas na lyžování: areály hlásí někde i dva metry sněhu

TNBiz, 9.3.2018

I když už je skoro polovina března, na horách je lyžařská sezóna stále v plném proudu. Podmínky na horách jsou díky silným mrazům uplynulých dnů a dostatku umělého sněhu ideální. O víkendu nás navíc čeká příjemné počasí. Hlavně v neděli má být slunečno a místy až 15 stupňů.

Krkonoše hlásí až 130 centimetrů sněhu a otevřených přes třicet lyžařských středisek - tady je sezóna na vrcholu. "Ve skiresortu Černá hora - Pec panují skvělé podmínky, tento týden nám připadlo 10 cm nového sněhu, lyžaři mají k dispozici všech pět areálů," sdělil tamní ředitel Petr Hynek.

Ani Orlické hory sezónu ani zdaleka ještě nebalí. Otevřených je patnáct středisek, nejvíc sněhu mají v Říčkách - 120 centimetrů. "Pokud počasí vydrží, chtěli bychom být v provozu do Velikonoc, možná o týden déle," okomentoval situaci šéf skiareálu Jan Duffek.

A vynikající podmínky pro lyžování mají i v Krušných horách, kde jsou na sjezdovkách stále stovky lyžařů. Asi nejlepší podmínky hlásí Klínovec - až metr sněhu. "Areál je otevřen každý den od 8:30 do 16 hodin, probíhá také večerní lyžovaní od 16 do 21 hodin," sdělila Hana Hoffmanová ze ski areálu Klínovec.

 

I na Šumavě se stále lyžuje. Otevřeno je tu na 20 středisek. Třeba na Kvildě mají přes metr sněhu. "Jsme připraveni, čekáme na každého lyžaře, máme vynikající podmínky," řekl Miroslav Petráň.

Dvacet sjezdovek stále jede i na Vysočině. Pro ty nejmenší z nich je ale nadcházející víkend tím posledním. Jinde chtějí jet ještě několik týdnů. Na sjezdovce Šacberk u Jihlavy jsou dva metry sněhu a lyžovat se tu podle odhadů bude nejméně do Velikonoc.

A zima ještě nekončí ani pro běžkaře. Na horách, ale i třeba na Vysočině v okolí Nového Města na Moravě jsou pro ně stále připraveny mnohakilometrové stopy.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky