Výstava Zemědělec 2018: přívítá jaro i SZIF

Zítra začíná v Lysé nad Labem celostátní výstava Zemědělec 2018. Spojit příchod jara s návštěvou této akce je ideální kombinace, obzvlášť pro ty, kteří na svých zahradách a polích netrpělivě vyhlížejí vše, co vykukuje z hlíny. Jarní sezonu zde samozřejmě přivítá i Státní zemědělský intervenční fond (SZIF). Stánek SZIF nabídne nejenom ochutnávku kvalitních potravin značek Klasa a Regionální potravina, ale také informační zázemí, kde se návštěvníci dozvědí vše o činnosti SZIF a poskytovaných dotacích.

Přivítejte s námi jaro v Lysé nad Labem. Od 21. do 25. března zde bude probíhat již 48. ročník celostátní zemědělské výstavy Zemědělec. Pokud zahrádkaření, zahradničení a aktivity spojené se zemědělstvím patří mezi vaše hobby nebo byste se chtěli jen tak pokochat tím, co vše se dá vypěstovat, případně si nějaký neodolatelný exemplář pořídit i domů, pak si akci určitě nenechte ujít.

K vidění bude bohatý sortiment od téměř 200 domácích i zahraničních vystavovatelů, od jarních květin, osiv, stromků a keřů až po zahradnické pomůcky a zemědělskou i zahradní techniku. Pětidenní výstava nabídne zároveň odborné přednášky a bohatý doprovodný program, návštěvníci se mohou například těšit na Jezdecký festival i aranžérskou soutěž Polabský motýl.

A koho nebaví běhat za sekačkou, ten se může zúčastnit soutěže o travní traktor.

Platební agentura Státní zemědělský intervenční fond má k zemědělským výstavám pochopitelně blízko. Informuje zde stávající i potenciální žadatele o dotace o finančních podporách, které zemědělské podnikání usnadní. Zároveň jsou výstavy a veletrhy příležitostí, kde se může SZIF představit zájemcům jako moderní zaměstnavatel, který nabízí široké pracovní uplatnění.

Informační pult SZIF bude k dispozici po celou dobu konání výstavy v pavilonu B, kde mohou návštěvníci načerpat informace o činnosti Fondu a dotačních titulech nebo získat údaje z široké nabídky informačních materiálů a přehledů. Protože zemědělství souvisí s potravinami, nebude chybět ani ochutnávka kvalitních potravin s puncem Klasa či Regionální potravina. Tyto značky kvality totiž SZIF spravuje. K dispozici zde bude pestrá nabídka dobrot. Pokud se zastavíte, můžete ochutnat oceněné klobásky, paštiky, sýry, ale také mošty, sladkosti a další.

Výstavu můžete navštívit od středy do neděle vždy od 9 do 17 hodin. Přejeme návštěvníkům příjemnou atmosféru a počasí.

Vladimíra Nováková, tisková mluvčí SZIF

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA, Regionální potravina a BIO.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy