Úspěšným zahradníkem na vlastním balkóně

I váš balkón se může proměnit v zelenou oázu plnou dobrot Kdo by nechtěl ráno vstát a natrhat si čerstvá rajčata nebo jahody? Ne každý však bydlí v domě se zahradou nebo vlastní chalupu. Máme pro vás dobrou zprávu – i váš balkón se může proměnit v zelenou oázu plnou dobrot.

Na balkóně můžete bez potíží pěstovat zeleninu, bylinky nebo zmíněné jahody. Vzdát se dokonce nemusíte ani ovocných keřů a stromků. Pro pěstování na terasách a balkónech jsou ideální plastové nádoby, protože jsou lehké, snadno se s nimi manipuluje a v zimě se dobře skladují. Pokud si chcete užívat úrodu (takřka) bez starostí, použijte samozavlažovací truhlíky, které budete zalévat třikrát méně často než ty běžné.

Samozavlažovací truhlík BERBERIS je příkladem toho, jak skvělé výrobky vznikají, když jejich tvůrci promýšlejí věci do detailů, radí se se zákazníky a společně se snaží vyřešit potíže, na které pěstitelé narážejí. Truhlík vznikl ve spolupráci s profesionálními zahradníky, jeho moderní design má pak na svědomí dvojice mladých českých designérů ze studia WRKS.

Snadno ze stínu na slunce
Aby v truhlících mohly růst i vysoké rostliny, je potřeba hodně zeminy. Největší BERBERIS TRIO pojme třikrát 18 litrů substrátu a celkem 27 litrů vody. Napadlo vás někdy, jak je takový truhlík těžký? Přemístit ho je téměř nemožné. Truhlík  má však odolná kolečka a užitečné madla – manipulace s ním je tedy hračka.

Právě tolik vody, kolik rostlina potřebuje
Při výrobě se myslelo také na to, že se truhlíky na balkóně musí občas vyrovnat se silným deštěm. Proto jsou opatřeny speciálním přepadem, který zabrání jejich přelití. Aby vám truhlík maximálně usnadnil práci, má důmyslný samozavlažovací systém, velkou zásobárnu vody s hladinoměrem a dostatečný otvor na zalévání.

Opravdová opora
Další silnou stránkou truhlíku jsou jeho doplňky. Každá nádoba má jedinečný integrovaný systém pro upevnění rostlin. I vysokým keřům rajčat či lilkům tak zajistíte opravdu stabilní oporu.

Širokou nabídku samozavlažovacích truhlíků nabízí česká firma Plastia na e-shopu www.plastia.eu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada