Zabíjení tygrů: klan Berousků je zděšený a svého příbuzného odsoudil

TNBiz, 18.7.2018

Známý cirkusový rodinný klan Berousků se od počínání Ludvíka Berouska distancuje. Jiří Berousek z národního cirkusu Originál Berousek považuje událost za nešťastnou, protože si prý s nezákonným počínáním jeho vzdáleného příbuzného Ludvíka lidé spojují právě jejich rodinu i celosvětově vyhlášený cirkus.

Ludvík Berousek je jeden ze tří mužů, které policie vyšetřuje kvůli obchodování se zvířaty. Rodina Berousků, která provozuje známý cirkus, s ním není dlouhá léta v kontaktu.

Národní cirkus Originál má ve svých stájích pouze běhavá zvířata, nikoliv kočkovité šelmy. A od počínání Ludvíka Berouska se distancuje.

"Je to hrozná věc samozřejmě. Lidi si musí uvědomit jednu věc, cirkus je cirkus a zoopark je zoopark. My absolutně nemáme nic společného s nimi, i když jsme vzdálená rodina s nimi," vysvětlil Jiří Berousek.

Cirkus Berousek má stoletou tradici, založil ho Ignác Berousek. Otěže později přebral Ferdinand Berousek a s ním společně jeho dva synové Karel a Jiří, kteří drezurovali medvědy a zahráli si například i ve slavném filmu Šest medvědů s Cibulkou.

Karel Berousek zemřel v roce 2014 a jeho cirkus Sultán provozuje v současnosti syn Erik. Jiří Berousek pomáhá svému synovi Jiřímu mladšímu s provozováním Národního original cirkusu Berousek. Svým uměním dokonce oslňoval společně s kolegy i v novácké talentmánii.

Jiří Berousek starší tvrdí, že by nikdo z jeho blízkých něco takového nemohl udělat. A mrzí ho, že si takto bratranec z druhého kolene počínal.

"Víte, to by bylo něco jiného, pokud by to udělal bratr, tak se k tomu razantně postavím, v životě tohle u nás nebylo, náš tatínek učil disciplíně a pokud nemilujete zvířata, tak je to lepší nedělat," uvedl Jiří Berousek.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy