Policie hledá v Labi krokodýla, podzim nepřežije, uklidňují experti

Kuriózním oznámením se zabývá pardubická policie. Na tísňovou linku se obrátil člověk, který vyslechl rozhovor dvou mužů o tom, že měli do Labe vypustit krokodýla. Jestli je to pravda, zatím policisté nezjistili. Zoologové tvrdí, že zvíře by na člověka nezaútočilo a velmi brzy by s nástupem podzimu zahynulo.

Pokud by se oznámení potvrdilo, řeka u Vysoké nad Labem by byla bohatší o jednoho exotického živočicha. Právě tady se měl krokodýl dostat na svobodu.

Příběh údajně začal ve stavebninách. Vytvořila se fronta u pokladny a jeden zákazník vyslechl rozhovor dvou mužů před ním. Měli se bavit o tom, že do řeky pustili krokodýla. "Toto oznámení patří mezi nejkurióznější, které jsme kdy přijali," sdělila mluvčí policie Markéta Janovská.

Policisté jeli do obchodu informaci prověřit, ale nikdo další nic o vypouštění zvířete neslyšel. Někteří rybáři ovšem nyní možná sní o netradičním úlovku.

Už v minulosti se párkrát stalo, že rybáři chytili na prut malou mořskou želvu nebo jihoamerickou piraňu. Ta se do nádrží dostala bezpochyby kvůli nezodpovědným chovatelům. Tomu, že by v Labi plaval krokodýl, ale zoologové příliš nevěří.

Zvířata jsou na českém trhu ceněná a stojí desítky tisíc korun, takže chovatel by vypuštěním prodělal. Plaz by si člověka moc nevšímal, naopak by spíš projevil zájem o ryby, ptáky nebo hlodavce.

"V rámci hlídkové činnosti se policisté jeli na místo podívat, ale žádného krokodýla tam nenašli," dodala mluvčí. Podle zoologů by si krokodýl získané svobody navíc užíval jen krátce. S příchodem chladnějšího počasí by velmi brzy uhynul.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy