Opravený úsek D1 na Benešovsku se otevírá, jinde jsou práce ve skluzu

TNBiz, 27.9.2018
O nadcházejícím prodlouženém víkendu se otevře další opravený úsek dálnice D1 - a to na Benešovsku. Stavební stroje tak zůstanou už jenom na posledním úseku u Humpolce - tam jsou ale práce ve skluzu.

Zatím musejí řidiči u Ostředku jezdit omezenou, maximálně osmdesátikilometrovou rychlostí. Už je to ale čeká jen dva nebo tři dny. Během prodlouženého víkendu by totiž mezi 34. a 41 kilometrem dálnice D1 měly práce skončit.

Bez omezení by se mezi Šternovem a Ostředkem mělo jezdit nejpozději v neděli, možná se ale vše stihne už v sobotu večer. Rekonstruovat se tam dálnice začala loni v březnu. Celkové náklady vyšly na téměř 840 miliónů korun.

"Na konči října mezi Prahou a Brnem pojedeme po sto kilometrech fungl nové dé jedničky," slibuje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Po víkendu tak už bude omezený provoz na D1 pouze na úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Jenže tady to bude ještě nadlouho.

Italsko-kazašsko-české konzorcium, které tento čtrnáctikilometrový úsek opravuje, je totiž v nejméně měsíčním skluzu. Stavební firmám za zdržení prací hrozí vysoké pokuty v řádech desítek miliónů korun a Ředitelství silnic a dálnic dokonce uvažovalo o tom, že jim vypoví smlouvy a vyžene je z dálnice.

Je velmi pravděpodobné, že se tam proto, aby se zpoždění co nejvíce dohnalo, bude pracovat až do příchodu opravdové zimy - tedy možná ještě v listopadu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy