Čeští cestovatelé nakupují letenky předem a ovlivní je fotky ze sociálních sítí

Čeští zákazníci nakupují letenky s předstihem. Během září nakoupilo letenky na následující rok o 28 % více zákazníků, než v loňském roce. Vyplývá to ze statistik společnosti Letuška.cz. Lidé tak reagují na marketingové kampaně, které se spouští čím dál dříve. Významným nástrojem komunikačních kampaní jsou sociální sítě.

Češi v září nakoupili o 28 % víc letenek než ve stejném období minulý rok. Po prázdninových měsících tak došlo k výraznému probuzení poptávky. „Zvyšující se zájem o nákup letenek s předstihem přikládám především nepříznivému počasíČeské republiceLetecké společnosti kvůli tomu spouští kampaně již během září, což je o měsíc dříve než loni,“ říká Jan Marek, marketingový ředitel Letuška.cz.

Sociální sítě jsou důležitým komunikačním nástrojem, na kterém Letuška.cz pozoruje několik zajímavých trendů. Zatímco na Facebooku si čeští cestovatelé mezi sebou předávají cestovatelské tipy a rady, Instagram využívají jako zdroj inspirace. „V posledním roce zaznamenáváme čím dál větší vliv na nákupní chování díky sociální síti Instagram. Češi jsou ovlivňováni oblíbenými influencery a při výběru destinací se často rozhodují na základě jejich obrazového materiálu či doporučení “ říká Jan Marek.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy