XVII. ročník Literární soutěže pro teenagery: "Proč mě (ne)baví fyzika"

Vítěz získá kurz tvůrčího psaní nebo copywritingu Dříme ve vás literární talent? Rádi byste představili své dílo světu? Máte jedinečnou šanci! Liberecké science centrum iQLANDIA společně s NADACÍ ŠKOLA HROU totiž vyhlašuje tolik očekávaný XVII. ročník Literární soutěže na téma „Proč mě (ne)baví fyzika“. Do klání o hodnotné ceny, jako je třeba kurz copywritingu, se mohou zapojit žáci základních škol i středoškoláci. Tak ruce na klávesnici, startujeme!

S útvarem si lámat hlavu nemusíte, stačí být originální a držet se hlavního tématu „Proč mě (ne)baví fyzika“. „Soutěž je určena všem náctiletým, kteří navštěvují druhý stupeň ZŠ, víceletá gymnázia nebo školy střední. Fantazii ani žánru meze neklademe, pouze formě. Díla lze posílat ve wordu o rozsahu 1–2 normostrany, případně jako odkaz na blog, kde je text zveřejněn. Do soutěže přijímáme dokonce i komiksy,“ říká Martina Kutíková, marketingová specialistka iQLANDIE. Soutěží se ve dvou kategoriích dle věku.

Hraje se o hodnotné ceny

Hlavní pořadatelé – IQLANDIA, o. p. s., a NADACE ŠKOLA HROU – si pro vás nachystali doopravdy královské ceny. „Mladé lidi je důležité nejenom motivovat, ale také podpořit v tom, co je skutečně baví – ve psaní. Chceme, aby se nebáli jít za svým snem. Proto je hlavní cenou kurz tvůrčího psaní nebo copywritingu dle vlastního výběru v hodnotě šest tisíc korun. Další výherci získají čtečku knih či poukázku do knihkupectví,“ dodává specialistka. Partnery projektu jsou Krajská vědecká knihovna Liberec, Centrum Babylon a Knihkupectví a antikvariát Fryč. Kmotrem soutěže se stal Jan Šolc – čestný občan města Liberec, pedagog a bývalý poradce prezidenta Václava Havla.

 Zapojit se mohou žáci a studenti z celé České republiky. „Díla přijímáme průběžně až do neděle 10. února 2019. Posléze zasedne odborná porota, která na Mezinárodní den poezie, tedy 21. března 2019, vyhlásí v iQLANDII výsledky,“ upřesňuje Martina Kutíková. Výherce kromě hodnotných cen čeká i návštěva jednoho z nejmodernějších science center v zemi včetně vědecké show pod názvem „Kniha z pohledu vědce“.

Svá díla posílejte do 10. 2. 2019 na e-mail: kutikova@iqlandia.cz

Více o pravidlech na www.iQlandia.cz

IQLANDIA, o. p. s., Liberec je členem České asociace science center



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky