Vánoční dárek pro řidiče: cena benzínu spadla na 32 korun

TNBiz, 20.12.2018

Ceny benzínu v České republice již delší dobu klesají. Během Vánoc tak řidičům výrazně klesnou náklady na dopravu. Litr Naturalu se aktuálně prodává průměrně za 32,14 korun. Za benzin tak platíme už jako na jaře.

Pohonné hmoty v Česku už šestý týden klesají. Průměrná cena Naturalu 95 se nyní dostala na 32,14 korun za litr. Nafta se stále drží nad cenou benzínu, ale také zlevnila o 31 haléřů na 32,66 korun za litr.

Za nejvyšší ceny tankují řidiči nadále v Praze. Za benzín platí průměrně 33,12 korun, za naftu pak 33,36 korun za litr. Naopak nejlevněji je v Jihočeském kraji. Litr benzínu za za 31,41 korun a nafta za 31,99 korun.

Cena benzinu se tak dostala na letošní květnovou úroveň. Nafta se za stejnou cenu prodávala naposledy v září. Za pokles cen může hlavně výrazný pokles ceny ropy na světových trzích.

"Aktuálně se cena ropy Brent pohybuje kolem 56 dolarů za barel, což je o přibližně 30 dolarů za barel méně než na začátku října letošního roku," vysvětlil hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

Podle Křečka bude snižování cen pokračovat až do konce letošního roku. "V prvním čtvrtletí příštího roku lze dokonce očekávat snížení nákladů na přepravu, což zbrzdí růst spotřebitelských cen," doplnil.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy