Poškození z Trojské lávky mají nárok na miliony, radní schválili odškodné

TNBiz, 14.1.2019

Více než rok po pádu Trojské lávky schválila Rada hlavního města Prahy odškodné pro čtyři zraněné. Mezi dvojici poškozených chtějí radní rozdělit pět milionů korun, pro zbylé dva ještě odškodné nevyčíslili. Návrh ještě musí schválit zastupitelstvo.

Odškodné přes pět milionů korun by se mělo vyplácet z pojistky, kterou má s pojišťovnou sjednanou Technická správa komunikací. Rada to schválila na druhém letošním jednání. Postup musí ještě schválit zastupitelstvo, rozhodovat bude 24. ledna.

Odškodnění by podle návrhu měli dostat všichni čtyři zranění. Částka ale byla zatím vyčíslena jen u dvou, kteří pojišťovně poslali podklady o svém zdravotním stavu. Jak se zmíněných pět milionů mezi dvojici poškozených rozdělí, není jasné.

Za návrhem stála radní Hana Kordová Marvanová (STAN). "Zjistila jsem, že ani po roce (poškození) nedostali kromě finančního daru 50 tisíc korun žádnou náhradu, přestože všichni byli vážně zraněni a dodnes se léčí," uvedla už dříve.

 

Pěší lávka, která spojovala Troju s Císařským ostrovem, se zřítila do Vltavy 2. prosince 2017. V tu chvíli po ní procházeli čtyři lidé, kteří se zranili. 60letý muž a 63letá žena utrpěli mnohočetná poranění, následky mají dodnes. Dva muži ve věku 43 a 34 let utrpěli lehčí zranění.

Letos by měla na místě vyrůst provizorní lávka, která bude sloužit pro chodce, cyklisty a v krizových situacích také pro vozy záchranářů. V současnosti mezi Trojou a Císařským ostrovem funguje přívoz, který je zdarma.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy