Motorkářská sezóna letos odstartovala brzy, nehod přibývá

TNBiz, 11.3.2019
Přestože je teprve začátek března, nehod přibývá

Teplé počasí v minulých dnech přilákalo na silnice velké množství motorkářů. Jejich sezóna tak začala prakticky o dva měsíce dříve než loni. Bohužel přibylo i dopravních nehod. Jen od začátku roku na našich silnicích zemřeli už dva motorkáři.

Nehoda ve Strahovském tunelu směrem do Prahy způsobila ve středu ráno až hodinové zdržení. Přitom stačilo, aby řidič na skútru dodržel bezpečnou vzdálenost. Přestože je teprve začátek března, nehod přibývá. Sezóna už totiž začala.

"Loni to byl duben, teď se začíná strašně brzo s motorkami, je to proto, že zkrátka je to kombinace studený motorkář, studený stroj, na silnicích je po zimě štěrk, písek, klacky," zhodnotil Tomáš Neřold z Besipu.

"V prvních dvou měsících letošního roku dopravní policie řešila šedesát dva dopravních nehod s účastí motorkářů, kdy bohužel dva z nich přišli o život," popsala policejní mluvčí Hana Rubášová.

Koncem února zahynul motorkář na Třebíčsku poté, co mu vjelo do cesty auto. O dva dny později na Zlínsku zemřel další po srážce s policejním autem. V loňském roce na českých silnicích zemřelo 91 motorkářů, to je nejvíc od roku 2010.

Než vyrazíte se svým strojem ven, měli byste začít údržbou. Velký pozor si dejte především na ranní námrazu. Podceňovat byste neměli ani vhodné oblečení, které může při nehodě často zachránit život.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy