Originální recept na norskou rybí polévku

Jana Brožková (Bydlet.cz), 27.03.2019

Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem jsou tyto lahodné recepty. Neotřelý a jednoduchý recept

Norská rybí polévka

Kuchař: Martin Zábojník

Suroviny:

200 g mrkve

200 g petržele (kořen)

150 g celeru (bulva)

200 g tresky světlé (filet bez kůže)

150 g bílého jogurtu Hollandia

200 g brambor (loupané)

1 lžíce bramborového škrobu

2 lžíce citronové šťávy

1 menší cibule

30 g másla

1,5 l zeleninového nebo rybího vývaru

vinný ocet bílý

pepř

sůl

kopr

Postup:

1. Nejprve nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle. Na závěr restování přidáme vinný ocet a rybí filé překrojené na menší kusy.

2. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud zelenina nebude měkká a ryba se nezačne rozpadat.

3. Na závěr přidáme uvařené a nakrájené brambory, jogurt, kopr, citronovou šťávu a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem.

4. Dochutíme dle potřeby a chuti solí a pepřem.

Názory na článek  Originální recept na norskou rybí polévku
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend