Recept: velikonoční polévka šmigrustovka

Šmigru-co? Pokud jste
ještě neslyšeli o velikonoční polévce šmigrustovce, věřte, že si ji pro příště
zapamatujete. Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se
v některých částech Moravy říká Velikonocům. Podle mnohých do ní patří to,
co vykoledujete, na talíři hraje všemi barvami a prý dokáže zázraky, pokud máte
z koledy podrážděný žaludek. Veselé Velikonoce, úspěšnou koledu
a dobrou chuť!
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: **
4 porce
Ingredience:
300 g uzeného masa
1 pikantní klobása
1 žloutek
4 vejce uvařená natvrdo
2 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké mleté papriky
strouhaný křen
1 l vody
pažitka
sůl
pepř
Postup:
1. V 1 litru vodu uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí.
2. Vyjměte maso a klobásu a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte je do čtyř talířů a do každého přidejte rozpůlené uvařené vejce.
3. Vývar proceďte a následně přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou.
4. Odstavte, přidejte žloutek a ochuťte solí a pepřem.
5. Nachystaný vývar rozdělte do talířů a dozdobte strouhaným křenem a pažitkou.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Sváteční pivní rohlíky
- Recept na zaručeně křehké linecké cukroví
- Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř
- Krásný slunečný den? Je to nejlepší čas, kdy jít se svými blízkými k jezeru a trávit spolu čas v přírodě na čerstvém vzduchu
- Báječná příloha: nakládaná grilovaná zelenina
- Zavařeniny prostě k létu patří: přinášíme recepty na štavnaté ostružinové džemy