Recept: velikonoční polévka šmigrustovka

Veselé Velikonoce, úspěšnou koledu
a dobrou chuť!

Šmigru-co? Pokud jste ještě neslyšeli o velikonoční polévce šmigrustovce, věřte, že si ji pro příště zapamatujete. Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům. Podle mnohých do ní patří to, co vykoledujete, na talíři hraje všemi barvami a prý dokáže zázraky, pokud máte z koledy podrážděný žaludek. Veselé Velikonoce, úspěšnou koledu
a dobrou chuť!

 

 

 

Doba přípravy: 90 minut

Obtížnost: **

4 porce

 

Ingredience:

1 větší cibule

300 g uzeného masa

1 pikantní klobása

1 žloutek

4 vejce uvařená natvrdo

2 lžíce hladké mouky

1 lžička sladké mleté papriky

strouhaný křen

1 l vody

pažitka

sůl

pepř

 

Postup:

1. V 1 litru vodu uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí.

2. Vyjměte maso a klobásu a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte je do čtyř talířů a do každého přidejte rozpůlené uvařené vejce.

3. Vývar proceďte a následně přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou. 

4. Odstavte, přidejte žloutek a ochuťte solí a pepřem.

5. Nachystaný vývar rozdělte do talířů a dozdobte strouhaným křenem a pažitkou.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend