Další pražský brownfield využitý: u metra Zličín vznikne 526 nových bytů

Central Group zahájil výstavbu nového rezidenčního projektu Park Zličín, který vyrůstá na brownfieldu po bývalé továrně Tatra Zličín. V těsné blízkosti stanice metra Zličín vznikne 526 bytů v sedmi bytových domech. Projekt také počítá s velkým privátním parkem uvnitř bytového areálu. V rámci první etapy, která je ode dneška v prodeji, nabízí Central Group 146 bytů ve dvou bytových domech.

Zájemci mohou vybírat z dispozic od 1+kk po 4+kk, takže si zde bydlení vyberou singles, mladé páry i rodiny s dětmi. Většina bytů nabídne balkóny nebo prostorné terasy, sklepy a parkovací stání a všechny jednotky zde budou vybaveny moderním systémem větrání s rekuperací tepla a chlazením.


Vizualizace projektu Park Zličín

Nová občanská vybavenost

Central Group zde myslel i na rozšíření občanské vybavenosti. Přímo v areálu bude zcela nová restaurace a další provozovny obchodů a služeb. Další možnosti pak zajišťuje blízké nákupní a zábavní centrum Metropole Zličín s mnoha obchody, restauracemi, službami a multikinem. Již nyní nabízí Zličín mnoho příležitostí ke sportovnímu vyžití. To zajištuje hned několik sportovních areálů, tenisová škola a fitness centrum. Pro rodiny s dětmi je velikou výhodou mateřská i základní škola v těsném sousedství rezidenčního areálu.

Park Zličín je v sousedství nově připravované unikátní městské čtvrti „Nový Zličín“, kterou Central Group plánuje na místě současného průmyslového areálu. Na návrhu nové čtvrti se podílejí taková renomovaná jména, jako jsou architekti Jakub Cigler, Pavel Hnilička nebo německý urbanista Peter Gero. Tato nová čtvrť přinese mnoho dalších prvků občanské vybavenosti. Počítáme zde s vybudováním několika mateřských školek, náměstím s prostorem pro velkou školu a budovu nového úřadu. Středem lokality by měla vést tramvajová trať,“ doplnila Tomášková. Velký prostor, který dnes odděluje původní starý Zličín od komerční a obytné zóny u stanice metra, pak obě části oblíbené rezidenční městské čtvrti spojí.

  



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality