Revitalizace obchodních center pokračuje v Karviné

Důvodem revitalizace je stáří obchodních center Obchodní centrum Korso Karviná prošlo celkovou revitalizací a od května 2019 nabízí svým klientům kromě nových nájemců a nejnovějších konceptů stávajících nájemců i novou fasádu, interiér a restaurační prostory. Korso Karviná (dříve OC Karviná) je dalším z těch, která následují trend revitalizací starších obchodních center.

Vzhledem k saturaci českého trhu obchodních center a zpomalení nárůstu obchodních ploch v předchozích letech je revitalizace trendem posledních let. Důvodem je jednak stáří obchodních center, ale i měnící se zvyklosti klientů, větší důraz na architekturu a design a rovněž vzrůstající tendence zavádět či rozšiřovat stravovací možnosti s cílem nabízet větší množství služeb.

Vlastník Korso Karviná, společnost Bluehouse Capital, se rozhodl projít obdobnou revitalizací, přičemž OC Karviná bylo otevřeno již v roce 2003. Nyní svým klientům nabízí kromě nových obchodů i novou fasádu, podhledy a s tím související osvětlení a především nově vytvořenou restaurační zónu včetně dětského koutku. V průběhu let 2018 a 2019 prošlo nebo projde rekonstrukcí a změnou 72,5 % pronajatých ploch.

„Korso Karviná jsme získali do správy v roce 2018. Vzhledem ke stáří centra jsme se s vlastníkem dohodli na provedení nutných změn s cílem vyjít vstříc měnícím se zvyklostem spotřebitelů a kromě estetických změn zde představit nový a větší food court a také zázemí pro rodiny s dětmi. Kromě týmu správy se na celkové realizaci projektu podílelo také oddělení pronájmu maloobchodních prostor v naší společnosti,“ říká Jan Čížek, vedoucí pronájmu obchodních center ve společnosti Cushman & Wakefield.

„Dokončení rekonstrukce Korso Karviná je důležitým milníkem v proměně obchodního centra. Společnost Cushman & Wakefield v rámci projektu navrhla a realizovala úspěšnou leasingovou strategii, která vyústila v prodloužení nájemních smluv a rozšíření ploch stávajících nájemců. Centrum také přilákalo řadu nových značek, a může tak svým zákazníkům nabídnout vylepšený a stabilní tenant mix,“ říká Iain Fanthorpe, country manager ve společnosti Bluehouse Capital.


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy