Letní recepty z čerstvých surovin: cuketový krém
Cuketa má velmi jemnou chuť a snadno přejímá chuť dalších přísad, a tak jí prospívá koření a spojení s výraznými ingrediencemi, třeba s česnekem. Zkuste jako my cuketu
rozmixovat do lahodného krému s mátou, citronovou šťávou a zakysanou
smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.
Recept na cuketový krém
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1
Ingredience:
hrst špenátových listů
4 ks jarní cibulky
600 ml zeleninového vývaru
hrst čerstvé máty
šťáva z ½ citronu
100 g zakysané smetany
špetka soli
čerstvě mletý pepř
1. Nakrájejte jarní cibulku na kolečka, cuketu na půlkolečka a restujte na olivovém oleji cca 20 minut.
2. Osolte, opepřete, přidejte špenátové listy a zalijte vývarem.
3. Rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte.
4. Dozdobte mátou a podávejte.
TIP! Do polévky z bio cukety jsme přidali listový špenát řezaný Dione od společnosti AGRIMEX Vestec a. s. s označením Klasa.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- OMV Česká republika a Pražská energetika prohlubují spolupráci na rozšíření infrastruktury pro ultrarychlé dobíjení elektromobilů
- Češi před odjezdem na dovolenou uklidí, ale energie neřeší. Zbytečně tak přicházejí o stovky korun
- V Plzni odstartovala stavba bytového projektu Bydlení Šumavská. Šetří náklady i přírodu
- Vodíková konference H2 HEATING – Vodík na cestě k budovám: skeptický stát a odhodlaná odborná sféra
- Povolenky pro domácnosti na burze v červnu dále zdražují, výrazně nad strop EU. Už za půldruhého roku mají zatížit i peněženky Čechů
- Elektrokotel nezatracujte. Kdy má smysl ho doplnit o tepelné čerpadlo?