Jak se zorientovat v nabídce povlečení?

REKLAMA       Inzerce, 30.7.2019

Nedílnou součástí ložnice je postel. Ta by měla být opatřena kvalitní matrací a vhodným povlečením. Právě na něm závisí, zda se budete budit celí propocení, s podrážděnou pokožkou, bez peřiny, nebo báječně odpočatí. Jak se v nabídce povlečení zorientovat a zvolit to pravé?

Základem je materiál

Nikdy nevybírejte povlečení jen podle barvy a vzoru. K čemu vám bude, že se vám povlečení líbí, když nebude sát pot a bude dráždit pokožku? Proto se zaměřte hlavně na materiál. Jeho výběr je poměrně široký. Až pak přijde na řadu barva.

Bavlna nestárne

Používaly ji už naše babičky a stále patří mezi nejoblíbenější materiál. Povlečení z bavlny je měkké, prodyšné a dobře saje vlhkost. Budete se pod ní cítit dobře v kterémkoli ročním období. Můžete ji prát a sušit i na vyšší teploty, je ale třeba ji žehlit, protože se hodně mačká.

Povlečení z krepu je stále oblíbenější

Poznáte ho podle toho, že se na něm v pravidelných pruzích střídá jemná a zvrásněná část. Někoho to nejdřív trochu škrábe, brzy mu ale většina přijde na chuť. Je vyroben ze 100% bavlny, proto vás potěší dobrá prodyšnost, skvělá izolace a jeho měkký povrch. Nemačká se, tudíž se nežehlí.

Bavlněný satén je lepší, než satén z polyesteru

Saténové povlečení je na pohled lesklé a příjemně chladí. Ložnici dodá punc luxusu. Kdo se ale chce stejně příjemně cítit i pod ním, měl by zvolit raději bavlněný satén. Tolik neklouže, nezatrhává se a je příjemnější. Stále častěji se u něj setkáte s nežehlivou úpravou, která potěší každou hospodyňku.

Flanel a mikroflanel zahřejí

Jste zimomřiví? Pak sáhněte po povlečení, které dobře izoluje teplo, dobře saje pot a zahřeje i v těch největších mrazech. Zvolte flanelové povlečení, nebo mikroflanel, což je vylepšený mikroplyš.

Mikrovlákno je jemné jako hedvábí

Zahalí vás do jemné hebkosti, potěší snadnou údržbou, minimální mačkavostí a tím, že roztoči a bakterie se v něm určitě nezabydlí. Jeho speciální povrchová úprava zajistí, že vám nikam nesklouzne a vy nebudete v noci šmátrat kolem sebe a hledat peřinu. Ačkoli je ze 100% polyesteru, mohou se z něj těšit i alergici a děti.

Vhodné rozměry

Jak velká je přikrývka, kterou používáte? Běžná velikost je 140x200 cm, prodloužená peřina má na délku 220 cm. Na oblibě získávají i francouzské přikrývky pro dva o rozměrech 200x200cm, 240x200 cm nebo 220x240 cm.

Když zvolíte špatnou velikost, snadno se stane, že se vám peřina zmačká do jednoho místa, nebo se naopak v povlaku ztratí. Obojí je zárukou neklidného spánku.

Způsob zapínání

Preferujete klasiku v podobě knoflíků nebo raději zapínání na zip ? A co zakládané „zapínání“ bez knoflíků a zipů? Co je vašemu srdci nejbližší

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry