Vlaky a autobusy zavezou Čechy nově i do Turecka, na Ukrajinu a do Vídně

TNBiz, 22.8.2019

Češi se nově dostanou s FlixBusem až do Turecka, a to díky spojení s tureckou společností Kamil Koç. Cestující si budou moci objednat jízdu do nových destinací v řádech týdnů. Rozšíření plánuje také český železniční dopravce RegioJet, od léta příštího roku začne jezdit na Ukrajinu a přes Vídeň do Budapešti.

Autobusem až do Anatolie! Německá autobusová společnost FlixBus si plácla s tureckým dopravcem Kamil Koç a má v plánu proniknout na maloasijské silnice.

"Dohoda vstoupí v platnost po schválení regulačními orgány a očekává se, že bude dokončena v příštích několika týdnech," uvedla německá společnost, která působí v 28 zemí Evropy a ve Spojených státech amerických. Loni s ní cestovalo 20 milionů lidí.

FlixBus jezdí i v České republice, pro Čechy to tak znamená lepší pokrytí Evropy a Asie. Turecký dopravce vznikl v roce 1926, v současnosti obsluhuje 61 měst napříč Tureckem a v loňském roce převezl 20 milionů cestujících.

Český RegioJet, jehož služeb využilo letos už více než 3 miliony lidí, naopak potěší cestovatele, kteří tíhnou k východním slovanským zemím. Českou republiku a Ukrajinu denně spojí jeden spoj v obou směrech.

"Vidíme rostoucí zájem jak na straně obyvatel Ukrajiny cestovat do České republiky a dalších zemí Evropské unie - nejen za prací ale i za turistikou nebo studiem; stejně tak roste zájem českých turistů o cesty na Ukrajinu," řekla ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet Ivana Kašická.

Dva spoje denně se od příštího června proženou i na trase PrahaBrnoVídeň – Budapešť. "Vlaky by měly nabídnout nové přímé spojení nejen mezi Českou republikou a Budapeští, ale také do dalších míst, která jsou vyhledávána českými turisty například kvůli termálním lázním, jako je Györ či Mosonmagyaróvár," doplnil železniční dopravce.



 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky