Recept z čerstvého ovoce: meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Jana Brožková (Bydlet.cz), 31.08.2019
Jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel

Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Milovníci ovocných knedlíků, zpozorněte. Tenhle velmi snadný a rychlý recept na jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel se skládá jen z několika málo ingrediencí a chutná přímo pohádkově. Meruňky si navíc velmi dobře rozumí s tvarohem a obsahují velké množství beta-karotenu. Tento důležitý antioxidant mimo jiné brání organismus před poškozením volnými radikály, posiluje imunitu, chrání zrak a zlepšuje
i kvalitu pokožky.

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 45 minut

Obtížnost: **

Ingredience:


150 g hrubé mouky

250 g měkkého tvarohu
200 g meruněk

50 g moučkového cukru
1 vejce

4 lžíce másla
sůl


Postup:

1.      Do mísy dejte tvaroh, přidejte vajíčko a špetku soli a vše spojte. Přidejte hrubou mouku, směs promíchejte a dejte ji na chvíli odležet.

2.      Do velkého hrnce nalijte vodu a  přiveďte ji k varu.

3.      Meruňky omyjte, osušte, rozkrojte na půlky a zbavte je pecek.

4.      Odpočinuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a vyválejte do válečků s průměrem cca 6 cm.

5.      Z jednotlivých válečků ukrajujte díly, které v dlani následně rozplácnete. Do středu dejte půlku meruňky, opatrně ji zabalte do těsta a nakonec těsto ještě trochu vyválejte dokulata.

6.      Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte asi 5 minut.

Uvařené knedlíky opatrně vylovte děrovanou naběračkou a podávejte s rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem

TIP! Knedlíky jsme posypali Bystřickým tvarohem měkkým, ale sáhnout můžete i po Jaroměřickém Měkkém tvarohu (Jaroměřická mlékárna, a.s.) nebo Olešnickém tvarohu měkkém (Mlékárna Olešnice, rolnické mlékařské družstvo). Všechny jsou držiteli značky Klasa.

Názory na článek  Recept z čerstvého ovoce: meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend