Podzimní recepty: koláč s karamelizovanými hruškami

V podzimním počasí častěji máme chuť na něco dobrého a sladkého. Recept na koláč s karamelizovanými hruškami může naši chuť uspokojit...

V podzimním počasí máme chuť na něco sladkého

Recept na koláč s karamelizovanými hruškami

Na koláč potřebujete:

Korpus:

220 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
150 g másla
sůl

Postup:

1. V míse smícháme mouku se změklým máslem, moučkovým cukrem a solí.

2. Důkladně zpracujeme ingredience do směsi podobné drobence.

3. Do předem vymazané formy vsypeme směs a vtlačíme.

4. Pečeme v troubě na 160 °C cca 10 minut.

Karamelizované hrušky:

3 hrušky

100 g cukru

100 g pomerančové šťávy

50 g másla

Postup:

1. Hrušky si oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

2. Z cukru si vytvoříme v kastrůlku karamel, do něj vlijeme pomerančovou šťávu.

3. Vložíme hrušky a necháme chvilku provařit.

4. Přidáme máslo a ještě promícháme.

5. Hrušky vyskládáme na předem upečený korpus.

Zálivka:

20 g skořicového cukru

30 g moučkového cukru

200 ml smetany

100 g Selského jogurtu bílého Hollandia

60 g žloutky

Postup: 

1. Všechny ingredience společně promixujeme.

2. Hotovou směs vlijeme na připravený korpus.

3. Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C cca 40 minut, dokud směs neztuhne.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend