Proč je vitamín C důležitý hlavně na podzim a v zimě?

Chladné počasí, onemocnění všude kolem nás a velké množství stresu může mít za následek nachlazení. Seznamte se s přínosem vitaminu C, který má pestrou škálu účinků blahodárných pro lidský organismus. Dostatečný příjem vitaminu C vám pomůže nejen posílit váš imunitní systém, ale zbaví vás i únavy a vyčerpání.

Předvánoční období je plné nachlazení, ale rizikový je v této době i stres, který navíc doprovází únava z krátkých dnů a nedostatku denního světla. Vitamin C je důležitý pro náš organismus, jelikož má komplexní účinky. Mezi nejznámější patří podpora našeho imunitního systému, který v chladném počasí dostává opravdu zabrat. Onemocnění kolem nás udržují náš imunitní systém v neustálém pozoru. Únava a vyčerpání spojené s prací ho však dále oslabují. Kromě kvalitního odpočinku byste si proto měli dopřát také dostatek vitaminu C. Pomáhá totiž nejen k psychické vyrovnanosti, ale s jeho pomocí snáz překonáte i velkou únavu a vyčerpání. „Vitamin C podporuje zdravé cévy a nervy. Mimoto příznivě působí na naše kosti, zuby, dásně, kloubní chrupavky i kůži,“ doplňuje Ing. Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel České asociace pro speciální potraviny.

Vitamin C můžete získat z přírodních zdrojů

Vitamin C můžete získat z přírodních zdrojů. Nezapomínejte proto na čerstvé ovoce a zeleninu – velký obsah vitaminu C má černý rybíz, citron či červená paprika. Hodně jej obsahuje i rakytník, šípky, medvědí česnek nebo petrželová nať. „Pokud si chcete zajistit dostatečný příjem vitaminu C, sáhněte po doplňcích stravy, které vám pomohou získat jeho optimální množství,“ radí Ing. Bohumil Hlavatý.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky