Sušička prádla je neocenitelný pomocník

REKLAMA       Inzerce, 27.12.2019

Někteří z nás ještě pamatují dobu, kdy byla automatická pračka tuzexová záležitost pro vyvolené. Ale čas oponou trhnul a dnes je pračka běžnou součástí každé domácnosti. Ale když dopere, ještě je spousta práce – je třeba prádlo pověsit, počkat, až uschne, vyžehlit, složit, uklidit… Nebo ne?

Co takhle pořídit si sušičku Beko, ta vám všechnu tuhle práci i čas ušetří. Tedy pro upřesnění – skládání prádla a jeho uklízení do skříní nechá sušička přece jen na vás. Místo na sušičku ve své domácnosti určitě najdete, pokud ne vedle pračky, tak třeba na ní (s pomocí příslušného sestavného dílu, tzv. mezikusu), což je časté prostorově úsporné řešení. Rozhodně úspornější, než věšák na prádlo, sušičky Beko zaberou jen prostor 60 x 60 cm.

S rozhodnutím, kam se sušičkou Beko se ale nemusíte držet jen blízko rozvodů vody a odpadu, protože některé modely vyžadují jen napojení na elektřinu. Směr otevírání dvířek si také můžete určit a nenechat se tak v umístěním v bytu příliš omezovat.

Z prostorových důvodů můžete zvolit i kombinovaný model pračky a sušičky v jednom, je to ideální řešení pro menší prostor, i když je náročnější na spotřebu vody a také je třeba odebrat po praní část prádla, protože sušení má obvykle nižší kapacitu.

 

 

Proč si pořídit sušičku Beko?

  • použití sušičky šetří čas i práci
  • relativně rychle usušené prádlo v sušičce neztrácí barvy delším sušením na slunci
  • prádlo usušené v sušičce, i když ne všechno, nemusíte žehlit
  • díky rychlému sušení je prádlo voňavější i bez aviváže, navíc dlouhým pobytem venku neabsorbuje pyly, proto je to vhodnější pro alergiky a citlivé osoby
  • sušení odstraní z prádla vlasy a žmolky
  • nezvyšujete si vlhkost v bytě, nevystavujete své prádlo na balkoně

 

Sušičky Beko jsou energetické třídy A++ a vyšší, tedy energeticky nenáročné, a technologicky se jedná se o kondenzační typ sušičky. Vyšší energetická třída, kterou si můžete zkontrolovat na štítku spotřebiče, se z dlouhodobého hlediska rozhodně vyplatí.

 

 

Při rozhodování, kterou sušičku si pořídíte, můžete volit další parametry, které jsou pro vás a vaši domácnost významné:

  • zda je sušička vybavena tepelným čerpadlem, které horký vzduch z prádla rovnou chladí a tudy získaná energie se znovu použije. Provoz je tak ještě úspornější a proces sušení probíhá v nižší teplotě, je proto šetrnější k jemnému textilu. Takto vybavená sušička je vhodná pro domácnost, která sušičku používá častěji
  • zda sušička nabízí funkci odložený start, která dovoluje lépe plánovat práci s prádlem, aby po skončení dlouho neleželo v bubnu a znovu se nezmačkalo
  • můžete volit model s vnitřním osvětlením, které umožňuje mít prádlo a průběh sušení pod kontrolou
  • zda sušička umožňuje napojení na odpad, takže se nemusíte starat o vodu, získanou sušením z prádla
  • zda nabízí model sušičky Beko reverzibilní dvířka, pokud tím potřebujete jednoduše vyřešit umístění sušičku v domácnosti
  • má nabízený model sušičky Beko display, dětskou pojistku, rychlý program?

Všechny modely sušiček Beko mají buben, který se při sušení otáčí na obě strany, takže prádlo se suší rovnoměrně a nemačká se. Když se tedy rozhodnete sušičku si pořídit, odvede za vás přesně tu práci, které se většina z nás ráda vyhne.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna