Počasí v Čechách a na Moravě: Pozor na ledovku, řidiči bourali na několika místech.

Od soboty se lidé v Olomouckém kraji musejí potýkat s ledovkou, která komplikuje především dopravu. Hasiči vyjížděli už ke třem nehodám, naštěstí se při nich nikdo nezranil. Jednu z nich způsobilo auto, které se samo rozjelo a zablokovalo silnici.

Zatímco meteorologové vydali výstrahu před silným větrem pro Prahu, Pardubický či Jihomoravský kraj, v Olomouckém kraji obyvatele trápí ledovka. Ta pokryla i některé silnice a řidiči měli problémy. 

Hasiči vyjížděli například k nehodě dvou automobilů v ulici kpt. Nálepky v Olomouci. Při něhodě nebyl nikdo zraněn. Další nehoda se stala na silnici 449 u obce Dlouhá Loučka, kde havarovalo jedno auto. Naštěstí se řidiči také nic nestalo.

A u kuriózního případu hasiči zasahovali kolem půl deváté ráno. V ulici Hlavní v obci Hanušovice sklouzlo zaparkované auto po ledovce z boční ulice na hlavní a částečně ji zablokovalo, informoval potrál dopravniinfo.cz.

Pozor by si měli dát řidiči také v Moravskoslezském kraji, kde například na silnici 56 mezi obcemi Bílá a Ostravice leží sníh na vozovce. Zákaz vjezdu platí pro vozidla nad 12 tun. Podobně je na tom i úsek u obce Staré Hamry. Provoz je veden jen jedním jízdním pruhem kvůli ledovce. 

Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné také silnice u Uherského Hradiště ve Zlínském kraji. Dopravu zde komplikuje i mlha. Podobně je na tom Liberecký kraj. U obce Harrachov na silnici 10 se stala nehoda. Podle dopravních informací Policie ČR se zraněním. 

Špatně sjízdná je pak silnice II. a III. třídy, kde leží zledovatělá vrstva sněhu a fouká silný vítr. Mlha se tvoří na silnici I/10 v úseku Desná - Harrachov

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy